Perunapizza bianco

Pizza bianco eli valkoinen, italialainen herkkulättänä valmistuu myös perunoista. Ihanaa sellaisenaan, mutta päälle voi vielä halutessaan lastata lisää kasviksia, kuten paahdettua kukkakaalia tai antipastokasviksia.

Valkosipuli-palvikinkku-sandwich

Tuoreista, raikkaista raaka-aineista syntyvät parhaat leivät. Tämä sandwich on täytetty itse maustetulla valkosipulituorejuustolla.

Caprese uunissa

Kun ilmat viilenevät, tomaattinen caprese lämpenee uunissa syksyyn sopivaksi salaatiksi.

Kesäkurpitsakääröt

Uunissa rapeaksi paistunut ilmakuivattu kinkku kätkee sisäänsä kesäkurpitsaa ja haudutettua sipulia. Suupalat on viimeistelty balsamicosiirapilla.

Kesäkurpitsanuudelit

Kesäkurpitsa, siitä syntyy parhaat gluteenittomat nuudelit aasialaisella twistillä. Tarjoa alkupalaksi tai nauti kevyenä lounaana. Valitse viiniksi herkullinen valkoviini.

Mustikka-homejuustopiirakka

Mustikkapiirakka voi olla myös suolaisen makea. Homejuusto sopii yllättää ja sopii hyvin yhteen mustikoiden kanssa. Päälle valutettu hunaja viimeistelee mustikka-homejuustopiirakan.

Selleritaco

Gluteeniton taco syntyy kekseliäästi selleristä ja täytteeksi laitetaan kesäkasviksia ja säilykekalaa.

Sieni-kasvis-gyoza, sweetchili-kastike ja ponzusoija

Gyoza, sweetchili-kastike, ponzusoija

Gyozat ovat japanilainen versio täytetyistä taikinanyyteistä. Venäläisillä on pelmenit, italialaisilla raviolit ja kiinalaisilla dumplingsit. Japanilaisissa gyozanyyteissä on kaunis väri, sillä ne paistetaan toiselta puolelta pannulla.

Misokeitto

Misokeitto ja dashi-liemi

Miso-keitto, kuten moni muukin japanilainen ruoka, pohjautuu dashi-liemeen. Liemeen tarvittavaa merilevää ja kalahiutaleita saa ostettua aasialaisista kaupoista tai hyvin varusteltujen markettien Japani-hyllyistä.

Nokkosletut

Pitsireunaiset nokkosletut maistuvat sellaisenaan juustoraasteen kanssa. Letuista syntyy tukevampi ateria täyttämällä ne lämmin- tai kylmäsavukalalla. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunalla maustettu ranskankerma.

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

Parsakeitto

Samettinen parsakeitto toimii ranskalaisvaikutteisen menun alkuruokana. Timjamivaahdon yrttisyys sekä gruyeren paahteisuus ja suolaisuus tuovat miellyttävästi esille suositusviinin hedelmäisyyttä.

Kuohkea munakas

Lauantaiaamun luksus-munakas saa kuohkeutensa vaahdotetuista valkuaisista. Hyydyttele munakas maltillisella lämmöllä, jotta kuohkeus säilyy. Tarjoa lisänä avokadoleipiä, ilmakuivattua kinkkua, piparjuurikermaa ja valkoviiniä.

Brunssi uunipellillä

Brunssi ja kuohuviini: täydelliset yhdessä. Kätevä brunssiruoka syntyy yhden pellin taktiikalla. Annosta on helppo kasvattaa, jos brunssivieraita on enemmän.