viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Viinikoulu
Tapahtumat

Viinilehden viinikoulu 2024

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Hima & Sali, Kaapelitehdas

Viinilehden Viinikoulujen kevätlukukausi starttaa tammikuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen! Hyppää mukaan viinien maailmaan.

Mikä Viinilehden viinikoulu?

Rento, välitön, asiantunteva

Viinilehden viinikoulun ote on rento ja välitön. Viinikouluissa kysymykset ovat sallittuja, eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Viinistä etsitään nautintoa sekä kiinnostavia makuja ja tuoksuja. Jokaisena viinikouluiltana tarjolla on vähintään 6 huolella valittua, laadukasta viiniä.

Yli 200 viinikoulua

Vetäjät: Yli 200 viinikoulun kokemuksella Viinilehden viinikoulua vetävät Suomen johtavat viiniasiantuntijat, viinikoulun rehtori Mika Vanne (Winesense Oy) ja Viinilehden viinihörhö Antti Rinta-Huumo.

Missä? Viinikouluillat pidetään kello 17.30 alkaen Helsingissä Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C.

HUOM! Ilmoittautuminen Viinikouluun on sitova. Mahdolliset peruutukset 7 vrk ennen tapahtumaa. Osallistuminen maksetaan paikan päällä.

Kevään viinikoulut

katso kaikki kevään viinikoulut täältä.

Ma 29.1. Viinistä ja ruoasta

Lukukauden aluksi koulu palaa perusasioiden äärelle. Miten maistamme viiniä ja ruokaa? Miten edellinen viini tai ruoka vaikuttaa viinin maistamiseen? Miten valitaan oikea viini erilaisille ruoille? Tule mukaan makujen ja hajujen iltaan, jossa viinien ja esimerkkiruokien avulla opiskellaan haistamista ja maistamista sekä koetaan miten hajut ja maut vaikuttavat toisiinsa. Tästä viiniosaaminen alkaa! Tule mukaan ja varaa paikkasi täältä.

Hinta: 69 € / Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ma 4.3. Cabernet Sauvignon ja kaverit

Cabernet Sauvignon on klassikkorypäle vailla vertaa. Bordeaux’n tuntevat kaikki. Siellä Cabernet on ykkönen, vaikka ei ainoa. Cabernet ja sen bordeauxlaiset kaverit ovat kuitenkin levinneet ympäri maailmaa eri ilmastoihin ja maaperiin. Viinikoulu ottaa Bordeaux’n malliksi ja vertailee cabernet-viinejä eri puolilta maailmaa. Missä kasvaa suosikkisi? Tule mukaan ja varaa paikkasi täältä.

Hinta: 69 € / Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ma 25.3. Pinot Noir

Bourgognen elegantti lajike on saanut jalansijaa myös muualla maailmassa. Viinikoulussa viileän ilmaston tyylikäs lajike otetaan tarkempaan tarkasteluun. Miten elegantti Pinot Noir viihtyy viinimaailman eri kolkissa eri ilmastoissa ja eri maaperissä? Tule ihastelemaan arvostetun Pinot Noirin tyylejä ja sävyjä. Tule mukaan ja varaa paikkasi täältä.

Hinta: 69 € / Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ma 22.4. Chardonnay

Chardonnayn moninaisuus hämmentää aina. Se viihtyy niin viileässä Chablissa kuin kuumassa Napa Valleyssa. Chardonnay pärjää niin kalkkikivessä, savessa kuin soraisessa ja hiekkaisessa maaperässä. Chardonnay on myös viinintekijän lajike. Viiniin voi vaikuttaa käymislämpötilalla, malolaktisella käymisellä ja erilaisella tammen käytöllä. Lopputuloksena saadaan huikean erilaisia viinejä. Tule ja vakuutu! Varaa paikkasi täältä.

Hinta: 59 € / Bouquet Club -jäsenet 49 €

Ma 6.5. Sauvignon Blanc

Raikas ja hapokas Sauvignon Blanc tunnetaan herukkaisesta ja yrttisestä aromistaan sekä runsaasta hapokkuudestaan. Sauvignon Blanc on kuitenkin muutakin. Se saattaa olla hyvinkin neutraali ja toisaalta se voi saada sekä lämpimämmästä ilmastosta että tammesta runsautta ja syvyyttä. Viinikoulu tarjoilee erityyliset sauvignonit kesän kynnyksellä. Mikä on suosikkisi? Tule mukaan ja varaa paikkasi täältä.

Hinta: 59 € / Bouquet Club -jäsenet 49 €

Ti 28.5 Samppanja ja sen haastajat

Viinikoulu laittaa samppanjat koetukselle. Kouluun valitaan muutama laadukas samppanja ja niiden pahimmat haastajat perinteisellä menetelmällä eri puolilla viinimaailmaa tehdyistä kuohuviineistä. Pärjääkö samppanja ja voiko sen tunnistaa? Vai viekö voiton joku yllättäjä? Viinikoulun kevätlukukauden tyylikkäästi kupliva lopetus. Tätä et voi missata! Varaa paikkasi täältä.

Hinta: 79 € / Bouquet Club -jäsenet 69 €

Bouquet Club -jäsenenä säästät

Viinilehden Bouquet Clubin jäsenenä maistelet edullisemmin! Liity klubiin tästä!Bouquet Club on viiniharrastajan klubi täynnä huippuetuja. Bouquet Club -jäsenenä saat Viinilehden viinikoulusta 10 € alennusta, sekä paljon muita etuja ja lisäsisältöjä.

Viini & Ruoka -tapahtuma

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Messukeskus

Feel Helsinki 2019 | Taide x Ruoka x Viini

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Musiikkitalo

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä