Reseptit

Nokkosletut

14.05.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Pitsireunaiset nokkosletut maistuvat sellaisenaan juustoraasteen kanssa. Letuista syntyy tukevampi ateria täyttämällä ne lämmin- tai kylmäsavukalalla. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunalla maustettu ranskankerma.

Ainekset

2 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä

2 munaa

2 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

2 dl kivennäisvettä

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Täyte:

juustoraastetta tai lämminsavukalaa

ranskankermaa

ruohosipulisilppua

sitruunamehua

Valmistusohje

1. Hienonna ryöpätyt nokkoset.
2. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot, öljy ja suola taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Lisää kivennäisvesi taikinaa. Paista letut paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Paista isoja, ohuita lettuja.
4. Tarjoa nokkosletut sellaisenaan, juustoraasteen kanssa tai savukalan kanssa. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustettu ranskankerma.

Viinisuositukset:

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019

Alkon tuotenro: 591767

Kuohuviini Uusi-Seelanti
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2020

Alkon tuotenro: 594677

Valkoviini Chile
14,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka
Pääruoka

Nokkospasta

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Sesongissa: nokkonen

22.04.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Jaakko Heinimäki: Lätty lätisee – räiskäleet ovat klassikkoruoka, joka pitää pintansa vuosisadasta toiseen

24.07.2021 Jaakko Heinimäki

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger