Reseptit

Nokkosletut

Pitsireunaiset nokkosletut maistuvat sellaisenaan juustoraasteen kanssa. Letuista syntyy tukevampi ateria täyttämällä ne lämmin- tai kylmäsavukalalla. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunalla maustettu ranskankerma.

Ainekset

2 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä

2 munaa

2 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

2 dl kivennäisvettä

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Täyte:

juustoraastetta tai lämminsavukalaa

ranskankermaa

ruohosipulisilppua

sitruunamehua

Valmistusohje

1. Hienonna ryöpätyt nokkoset.
2. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot, öljy ja suola taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Lisää kivennäisvesi taikinaa. Paista letut paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Paista isoja, ohuita lettuja.
4. Tarjoa nokkosletut sellaisenaan, juustoraasteen kanssa tai savukalan kanssa. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustettu ranskankerma.

Viinisuositukset:

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2018

Alkon tuotenro: 591767

Kuohuviini Uusi-Seelanti
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2018

Alkon tuotenro: 594677

Valkoviini Chile
13,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Nokkospasta

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Syrnikit ja punajuurihilloke

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Villiyrttien villit maut

15.06.2017 Kati Pohja + Kuva Sami Piskonen