Reseptit

Kuohkea munakas

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
2 annosta

Lauantaiaamun luksus-munakas saa kuohkeutensa vaahdotetuista valkuaisista. Hyydyttele munakas maltillisella lämmöllä, jotta kuohkeus säilyy. Tarjoa lisänä avokadoleipiä, ilmakuivattua kinkkua, piparjuurikermaa ja valkoviiniä

Ainekset

4 munaa

2 rkl ranskankermaa

1/2 dl pehmeää raejuustoa

2 rkl silputtua ruohosipulia

1/4 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 tl voita

*

Tarjoiluun:

2 rkl ranskankermaa

1/2 tl piparjuuritahnaa

2 viipaletta leipää

1 avokado

iilmakuivattua kinkkua

Valmistusohje

1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaisiin ranskankerma, raejuusto ja ruohosipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisseokseen.
3. Sulata voi kahdella pienehköllä paistinpannulla, esimerkiksi blinipannuilla. Kaada munakasmassa pannuille ja laske lieden lämpö puoleen.
4. Kun munamassa alkaa hyytyä, siirtele sitä puuhaarukalla reunoilta kohti pannun keskustaa. Anna munakkaan kypsyä hiljalleen. Halkaise kahtia ja käännä, kun massa on juuri ja juuri hyytynyt munakkaan keskeltä.
5. Murskaa avokadon sisus ja levitä paahdetuille leiville. Mausta ranskankerma piparjuurella.
6. Nosta munakkaat lautasille leivän kanssa. Lisää munakkaan pinnalle kermanokare ja ruusukkeeksi kietaistu kinkkuviipale. Viimeistele annokset ruohosipulisilpulla.

Viinisuositukset

Rabl Grüner Veltliner Löss 2018

Alkon tuotenro: 915887

Valkoviini Itävalta
12,00 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

Alkon tuotenro: 599447

Valkoviini Itävalta
18,62 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sushikulho

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Brunssi uunipellillä

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Lohi-avokadoleipä

time Created with Sketch.
10 min
Munaton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Helppo ja herkullinen vegebrunssi

04.05.2018 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Nyt herkutellaan tryffelillä!

12.11.2015 Teksti Katri Saukkonen + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino + Lähde Lars C. Ingman