viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Misokeitto ja dashi-liemi
Reseptit

Misokeitto

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
5 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Miso-keitto, kuten moni muukin japanilainen ruoka, pohjautuu dashi-liemeen. Liemeen tarvittavaa merilevää ja kalahiutaleita saa ostettua aasialaisista kaupoista tai hyvin varusteltujen markettien Japani-hyllyistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Dashi-liemi:

30 g kombu-merilevää

1 l vettä

20 g bonito-kalahiutaleita, esim. Katsuobushi

*

Miso-keitto:

1 l valmista dashi-lientä

3 rkl misotahnaa

4 tl kuivattua wakame-merilevää

100 g bunashimeji-sieniä tai siitakesieniä

1 nippu (100 g) kevätsipulia

1 pieni paksoikaali hienonnettuna

Valmistusohje

Dashi-liemi

1.Aloita dashi-liemen valmistuksella. Laita kombu-merilevä likoamaan veteen mieluiten edellisenä päivänä, viimeistään 4 tuntia ennen kiehautusta.
2. Kiehauta levä vedessä. Anna sen jälkeen makujen uuttua, kunnes liemen lämpötila on laskenut noin 50 asteeseen.
3. Poista kombu liemestä, lisää kalahiutaleet ja kiehauta uudelleen.
4. Anna kalahiutaleiden painua kattilan pohjaan ja siivilöi liemi.

Misokeitto

1.Valmista dashi-liemi ohjeen mukaan. Kiehauta dashi-liemi ja misotahna.
2. Putsaa sienet. Hienonna kevätsipuli parin sentin paloiksi ja hienonna paksoikaali.
3. Lisää kasvikset liemeen ja keitä minuutin verran. Tarjoa heti.

Tiesitkö?

Dashi-liemi on japanilaisen keittiön perusliemi, jota käytetään monenlaisten ruokien valmistuksessa.

Viinisuositus:

Serra Lupini Roero Arneis 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Piemonte
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Ihastu Aasiaan! 8 x aasialainen resepti + valkoviini

30.01.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Trendikkäät herkut ystävänpäiväbrunssille – romanttinen roseeprosecco ja okonomiyaki!

Kaupallinen yhteistyö

02.02.2021 Viinilehden toimitus

Tokio: Kaikilla herkuilla

28.07.2020 Mikko Takala + Kuvat Tommi Anttonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä