Reseptit

Miso-keitto

time Created with Sketch.
5 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Miso-keitto, kuten moni muukin japanilainen ruoka, pohjautuu dashi-liemeen. Liemeen tarvittavaa merilevää ja kalahiutaleita saa ostettua aasialaisista kaupoista tai hyvin varusteltujen markettien Japani-hyllyistä.

Ainekset

Dashi-liemi:

30 g kombu-merilevää

1 l vettä

20 g bonito-kalahiutaleita, esim. Katsuobushi

*

Miso-keitto:

1 l valmista dashi-lientä

3 rkl misotahnaa

4 tl kuivattua wakame-merilevää

100 g bunashimeji-sieniä tai siitakesieniä

1 nippu (100 g) kevätsipulia

1 pieni paksoikaali hienonnettuna

Valmistusohje

Dashi-liemi

1.Aloita dashi-liemen valmistuksella. Laita kombu-merilevä likoamaan veteen mieluiten edellisenä päivänä, viimeistään 4 tuntia ennen kiehautusta.
2. Kiehauta levä vedessä. Anna sen jälkeen makujen uuttua, kunnes liemen lämpötila on laskenut noin 50 asteeseen.
3. Poista kombu liemestä, lisää kalahiutaleet ja kiehauta uudelleen.
4. Anna kalahiutaleiden painua kattilan pohjaan ja siivilöi liemi.

Miso-keitto

1.Valmista dashi-liemi ohjeen mukaan. Kiehauta dashi-liemi ja misotahna.
2. Putsaa sienet. Hienonna kevätsipuli parin sentin paloiksi ja hienonna paksoikaali.
3. Lisää kasvikset liemeen ja keitä minuutin verran. Tarjoa heti.

Tiesitkö?

Dashi-liemi on japanilaisen keittiön perusliemi, jota käytetään monenlaisten ruokien valmistuksessa.

Viinisuositus:

Serra Lupini Roero Arneis 2019

Alkon tuotenro: 592607

Valkoviini Italia
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima

Japanin uniikki Koshu-rypäle

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima

Japanin viinialueet ja viljellyt rypäleet

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima