Reseptit

Kesäkurpitsakääröt

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Uunissa rapeaksi paistunut ilmakuivattu kinkku kätkee sisäänsä kesäkurpitsaa ja haudutettua sipulia. Suupalat on viimeistelty balsamicosiirapilla.

Ainekset

2 kapeaa kesäkurpitsaa

1/2 tl sormisuolaa

1/2 tl mustapippuria

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

3 rkl lehtipersiljasilppua

4 viipaletta prosciutto-kinkkua

*

Pinnalle:

öljyä

lehtipersiljaa silputtuna

1 rkl balsamicosiirappia

Valmistusohje

1. Puolita kesäkurpitsat. Leikkaa puolikkaat noin 5 cm:n paloiksi. Kaavi palojen keskeltä sisustaa vähän pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä paistinpannulla. Lusikoi sipulit kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle persiljasilppu.
3. Leikkaa kinkku kapeiksi nauhoiksi ja kiedo nauhat kurpitsapalojen ympärille.
4. Sipaise kääröt öljyllä ja paista 225-asteisessa uunissa 10­–15 minuuttia. Viimeistele kääröt silputulla persiljalla ja balsamicosiirapilla.

Viinisuositukset:

Villa Marcialla Chianti Colli Fiorentini 2018

Alkon tuotenro: 473897

Punaviini Italia
13,62 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2018

Alkon tuotenro: 456437

Punaviini Ranska
14,50 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kesäkurpitsanuudelit

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Kesäkurpitsa-flatbread

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka