Reseptit

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Samettinen parsakeitto toimii ranskalaisvaikutteisen menun alkuruokana. Timjamivaahdon yrttisyys sekä gruyeren paahteisuus ja suolaisuus tuovat miellyttävästi esille suositusviinin hedelmäisyyttä.

Ainekset

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

30 g voita

suolaa

mustapippuria

6 dl kasvislientä

2 punttia vihreää parsaa

1 dl ranskankermaa

1 rkl hunajaa

½ sitruuna (mehu)

*

Timjami-maitovaahto:

4 dl rasvatonta maitoa

5 timjaminoksaa

*

Rapea gruyere:

100 g gruyere-juustoa raasteena

Valmistusohje

1.Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa. Mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja hauduta kunnes jäljellä on 3/4 osaa nesteestä.
3. Poista parsoista kanta ja paloittele pieneksi. Lisää parsat kattilaan ja hauduta pari minuuttia.
4. Kaada keitto tehosekoittimeen, lisää hunaja, ranskankerma sekä sitruunamehu.
5. Soseuta sileäksi keitoksi ja siivilöi keitto vielä lopuksi. Tarkista maku ja jäähdytä parsakeitto.
6. Valmista rapea gruyere. Ripottele juusto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
7. Anna jäähtyä ja kovettua.
8. Mittaa timjami-maitovaahdon ainekset kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes jäljellä on puolet maidosta.
9. Vispaa maito vispilällä vaahdoksi.
10. Kaada keittoa tarjoiluastioihin, koristele rapealla gruyerella. Annostele maitovaahto keiton pinnalle vasta pöydässä. Nauti heti.

Viinisuositus:

Herres Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro: 949807

Kuohuviini Saksa
11,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Parsahodari

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Arancini

Kasvisruoka
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-hapankerma

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto

Vastaavia artikkeleita

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo