viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Valkosipuli-palvikinkku-sandwich

20.09.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tuoreista, raikkaista raaka-aineista syntyvät parhaat leivät. Tämä sandwich on täytetty itse maustetulla valkosipulituorejuustolla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2–3 tl valkosipulimurskaa (esim. Aleksandra Mätön Sillä Sipuli Oy)

1 vaalea leipä

10–12 salaatinlehteä, rapeaa

2 tomaattia

10 viipaletta palvattua possunkylkeä tai paistettua pekonia

Valmistusohje

1.  Mausta tuorejuustoa valkosipulimurskalla.
2. Viipaloi leipä. Voitele leipäviipaleet paksulti tuorejuustolla.
3. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
4. Kokoa leivät. Aseta puolille leipäviipaleista salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja 1–2 palvikylkiviipaletta. Nosta täytettyjen leipien päälle tuorejuustolla voideltu leipäviipale. Nauti sandwichit lounaaksi, iltapalaksi tai eväsleipinä.

Vinkki: Mätön vihreää, valkosipulin varsista valmistettua valkosipulimurskaa ja muita kotimaisten tuottajien tuotteita voi ostaa kotitila.fi -kaupasta. Lue juttu valkosipulin viljelijästä. 

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

5 x Kööpenhaminan smörrebrödit

17.04.2023 Annukka Oksanen + kuvat ravintolat

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä