Reseptit

Valkosipuli-palvikinkku-sandwich

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tuoreista, raikkaista raaka-aineista syntyvät parhaat leivät. Tämä sandwich on täytetty itse maustetulla valkosipulituorejuustolla.

Ainekset

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2–3 tl valkosipulimurskaa (esim. Aleksandra Mätön Sillä Sipuli Oy)

1 vaalea leipä

10–12 salaatinlehteä, rapeaa

2 tomaattia

10 viipaletta palvattua possunkylkeä tai paistettua pekonia

Valmistusohje

1.  Mausta tuorejuustoa valkosipulimurskalla.
2. Viipaloi leipä. Voitele leipäviipaleet paksulti tuorejuustolla.
3. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
4. Kokoa leivät. Aseta puolille leipäviipaleista salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja 1–2 palvikylkiviipaletta. Nosta täytettyjen leipien päälle tuorejuustolla voideltu leipäviipale. Nauti sandwichit lounaaksi, iltapalaksi tai eväsleipinä.

Vinkki: Mätön vihreää, valkosipulin varsista valmistettua valkosipulimurskaa ja muita kotimaisten tuottajien tuotteita voi ostaa kotitila.fi -kaupasta. Lue juttu valkosipulin viljelijästä. 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Parsahodari

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Portugalilainen leipäkeitto

time Created with Sketch.
40 min
Maidoton Keitto
Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka

Vastaavia artikkeleita

Kotimainen talvivalkosipuli kasvaa käsityönä

28.09.2020 Ville Palonen

Parhaat viinit kansallisruoka ruisleivälle

05.12.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

Hitaasti syntyy hyvää leipää

17.02.2017 Elisa Johansson Kuvat: Ville Palonen