Reseptit

Mustikka-homejuustopiirakka

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Mustikkapiirakka voi olla myös suolaisen makea. Homejuusto sopii yllättää ja sopii hyvin yhteen mustikoiden kanssa. Päälle valutettu hunaja viimeistelee mustikka-homejuustopiirakan.

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (esim. Pirkka, pakaste)

1 prk (200 g) ranskankermaa

2 rkl sokeria

4–5 dl mustikoita

125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)

1–2 rkl juoksevaa hunajaa

pekaanipähkinöitä

tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Sulata taikina ja kauli se leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Käännä piirakkapohjaan kaksinkertaiset reunat ja nipistä ne kiinni.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Mausta ranskankerma sokerilla. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää päälle tuoreet mustikat ja murennettu sinihomejuusto. Kypsennä edelleen uunissa noin 15 minuuttia.
4. Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa. Viimeistele pähkinöillä ja timjaminlehdillä. Tarjoa piirakka haaleana.

Viinisuositukset:

Chapoutier Bila-Haut Banyuls 2016

Alko 333976, 20 € (0,5 l)

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 2016

Alko 456224, 19,34 € (0,375 l)

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Savujuustopiirakka

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pääruoka

Blinipiirakka

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Mustikkasesonki on nyt kuumimmillaan – yllättävät ja upeat reseptit

04.08.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Peltola Blue on sinivalkoinen savolainen

20.03.2017 Antti Uusitalo Kuva: Sami Piskonen