Reseptit

Mustikka-homejuustopiirakka

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Mustikkapiirakka voi olla myös suolaisen makea. Homejuusto sopii yllättää ja sopii hyvin yhteen mustikoiden kanssa. Päälle valutettu hunaja viimeistelee mustikka-homejuustopiirakan.

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (esim. Pirkka, pakaste)

1 prk (200 g) ranskankermaa

2 rkl sokeria

4–5 dl mustikoita

125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)

1–2 rkl juoksevaa hunajaa

pekaanipähkinöitä

tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Sulata taikina ja kauli se leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Käännä piirakkapohjaan kaksinkertaiset reunat ja nipistä ne kiinni.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Mausta ranskankerma sokerilla. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää päälle tuoreet mustikat ja murennettu sinihomejuusto. Kypsennä edelleen uunissa noin 15 minuuttia.
4. Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa. Viimeistele pähkinöillä ja timjaminlehdillä. Tarjoa piirakka haaleana.

Viinisuositukset:

Chapoutier Bila-Haut Banyuls 2016

Alko 333976, 20 € (0,5 l)

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 2016

Alko 456224, 19,34 € (0,375 l)

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton
Jälkiruoka

Raparperi-vaniljatartaletti

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen
Jälkiruoka

Italialainen manteli-sitruunakakku

time Created with Sketch.
20 min
Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Peltola Blue on sinivalkoinen savolainen

20.03.2017 Antti Uusitalo Kuva: Sami Piskonen