viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Mustikka-homejuustopiirakka

20.07.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Mustikkapiirakka voi olla myös suolaisen makea. Homejuusto sopii yllättää ja sopii hyvin yhteen mustikoiden kanssa. Päälle valutettu hunaja viimeistelee mustikka-homejuustopiirakan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (esim. Pirkka, pakaste)

1 prk (200 g) ranskankermaa

2 rkl sokeria

4–5 dl mustikoita

125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)

1–2 rkl juoksevaa hunajaa

pekaanipähkinöitä

tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Sulata taikina ja kauli se leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Käännä piirakkapohjaan kaksinkertaiset reunat ja nipistä ne kiinni.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Mausta ranskankerma sokerilla. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää päälle tuoreet mustikat ja murennettu sinihomejuusto. Kypsennä edelleen uunissa noin 15 minuuttia.
4. Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa. Viimeistele pähkinöillä ja timjaminlehdillä. Tarjoa piirakka haaleana.

Viinisuositukset:

Chapoutier Bila-Haut Banyuls 2018

Alko 333956, 19,99 € (0,5 l)

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 2017

Alko 456224, 19,48 € (0,375 l)

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Mustikkasesonki on nyt kuumimmillaan – yllättävät ja upeat reseptit

04.08.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä