Reseptit

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Gluteeniton taco syntyy kekseliäästi selleristä ja täytteeksi laitetaan kesäkasviksia ja säilykekalaa.

Ainekset

1 juuriselleri

1 l vettä

4 tl suolaa

*

Kalatäyte:

2 prk (275/180 g) JärkiSärki-säilykettä (savustettu & luomu valkosipuli -maku)

6 rkl tilliä hienonnettuna

1 (luomu)sitruuna

1 tl mustapippuria

2 rkl pieniä kapriksia

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 jalopeno tai vihreä chili

6 retiisiä

4 rkl mätiä (esim. kirjolohi tai siika)

tuoreita yrttejä (esim. kirveli tai tilli)

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori juuriselleri veitsellä. Viipaloi terävällä veitsellä juuriselleristä kahdeksan ohutta, 3–5 mm paksuista, kiekkoa.
2. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja ryöppää sellerikiekkoja noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita.
3. Valmista täyte. Valuta öljy kalasäilykkeistä. Sekoita kalatuote, hienonnettu tilli, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, kaprikset sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Paahda sellerikiekkoja kuumalla pannulla nopeasti, kunnes saat kauniin, paahtuneen värin. Voit myös halutessasi grillata kiekot.
5. Leikkaa jalopeno ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit kiekoiksi ja kiekot tikuiksi.
6. Koko annos. Nosta täytettä toiselle puolella sellerikiekoa. Laita täytteen päälle mätiä, yrttejä ja retiisiä. Lisää jalopenoja oman maun mukaan. Käännä sellerikiekot kahtia tacoksi. Tarjoile taco sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Leikkaa ylimääräinen juuriselleri tikuiksi, sekoita tikkuihin tilkka oliiviöljyä ja paahda uunissa 225 asteessa, kunnes selleri on kauniin paahtunutta. Mausta esimerkiksi rakuunasuolalla ja tarjoile ranskalaisten tapaan. 

Viinisuositus:

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

Alkon tuotenro: 596487

Valkoviini Uusi-Seelanti
12,94 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Friteerattu made ja survotut herneet

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Meeri Koutaniemi – Punaviini hoivaa, kietoo sisäänsä ja kannustaa pitkiin keskusteluihin

26.11.2019 Pirjo Houni + Kuva Sami Yaffa

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski