Reseptit

Selleritaco

15.06.2020 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Gluteeniton taco syntyy kekseliäästi selleristä ja täytteeksi laitetaan kesäkasviksia ja säilykekalaa.

Ainekset

1 juuriselleri

1 l vettä

4 tl suolaa

*

Kalatäyte:

2 prk (275/180 g) JärkiSärki-säilykettä (savustettu & luomu valkosipuli -maku)

6 rkl tilliä hienonnettuna

1 (luomu)sitruuna

1 tl mustapippuria

2 rkl pieniä kapriksia

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 jalopeno tai vihreä chili

6 retiisiä

4 rkl mätiä (esim. kirjolohi tai siika)

tuoreita yrttejä (esim. kirveli tai tilli)

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori juuriselleri veitsellä. Viipaloi terävällä veitsellä juuriselleristä kahdeksan ohutta, 3–5 mm paksuista, kiekkoa.
2. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja ryöppää sellerikiekkoja noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita.
3. Valmista täyte. Valuta öljy kalasäilykkeistä. Sekoita kalatuote, hienonnettu tilli, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, kaprikset sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Paahda sellerikiekkoja kuumalla pannulla nopeasti, kunnes saat kauniin, paahtuneen värin. Voit myös halutessasi grillata kiekot.
5. Leikkaa jalopeno ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit kiekoiksi ja kiekot tikuiksi.
6. Koko annos. Nosta täytettä toiselle puolella sellerikiekoa. Laita täytteen päälle mätiä, yrttejä ja retiisiä. Lisää jalopenoja oman maun mukaan. Käännä sellerikiekot kahtia tacoksi. Tarjoile taco sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Leikkaa ylimääräinen juuriselleri tikuiksi, sekoita tikkuihin tilkka oliiviöljyä ja paahda uunissa 225 asteessa, kunnes selleri on kauniin paahtunutta. Mausta esimerkiksi rakuunasuolalla ja tarjoile ranskalaisten tapaan. 

Viinisuositus:

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

Alkon tuotenro: 596487

Valkoviini Uusi-Seelanti
13,14 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka
Pääruoka

Blinipiirakka

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Ei mikään roskakala – särjen syöminen on ekoteko!

11.05.2021 Teksti ja kuvat Ville Palonen, resepti Elisa Johansson + ruokakuva Laura Riihelä

3 x vappuvalkkari – viinivinkit vapun viettoon

22.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Valitse täydellinen pataviini! 3 x viini pataruoalle

28.01.2021 Viinilehden toimitus