viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Perunapizza bianco

25.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Pizza bianco eli valkoinen, italialainen herkkulättänä valmistuu myös perunoista. Ihanaa sellaisenaan, mutta päälle voi vielä halutessaan lastata lisää kasviksia, kuten paahdettua kukkakaalia tai antipastokasviksia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

12 isoa yleisperunaa (noin 1 kg )

2 rkl oliiviöljyä

2 tl sormisuolaa

1 tl mustapippuria myllystä

2 dl ranskankermaa

(2 tl raastettua sitruunankuorta)

4 palloa (à 125 g/200 g) mozzarellaa

3 1/2 dl parmesaani-juustoa raastettuna

tuoretta basilikaa, oreganoa tai timjamia

4 rkl pinjansiemeniä

*

Lisätäytteet:

paahdettua kukkakaalia tai muita paahdettuja kasviksia

marinoitua artisokkaa, oliiveja tai kapriksia

Valmistusohje

1. Pese tai kuori perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliiniterällä tai veitsellä.
2. Voitele kaksi leivinpaperia öljyllä ja laita paperit uunipelleille öljy puoli ylöspäin. Lado perunaviipaleet leivinpapereille limittäin pizzapohjaksi. Sivele myös päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista pizza-perunapohjia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä ja saaneet väriä.
4. Mausta ranskankerma halutessasi sitruunankuorella. Levitä perunoille ranskankermaa sekä puolet revitystä mozzarellasta ja parmesaanista.
5. Jatka paistamista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulannut. Lisää päälle loput mozzarellasta ja parmesaanista sekä muut haluamasi täytteet. Viimeistele pizza yrteillä ja pinjansiemenillä.

Viinisuositus:

Avondale Jonty's Ducks Pekin White 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Coastal Region
14,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä