Reseptit

Brunssi uunipellillä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
3 annosta

Brunssi, kuohuviini, kevät ja aurinko. Kätevä brunssiruoka syntyy yhden pellin taktiikalla. Annosta on helppo kasvattaa, jos brunssivieraita on enemmän.

Ainekset

1–2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

200 g herkkusieniä

1 rkl öljyä

1 tl rakuunaa tai oreganoa, kuivattua

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa

250 g varsiparsakaalia

2–3 viipaletta hiivaleipää

öljyä

100 g pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa

4 munaa

sormisuolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, kunnes sienet saavat vähän väriä. Mausta seos yrttimausteella, mustapippurilla ja suolalla ja siirrä ainekset uunipellille.
3. Puolita isoimmat varsiparsakaalit, sivele öljyllä. Levitä parsakaalit pellille muiden kasvisten päälle.
4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja edelleen kolmioksi. Sivele leiville öljyä ja lisää leipäpalat pellille.
5. Laita pelti 200-asteiseen uuniin 7 minuutiksi.
6. Ota pelti uunista ja tee ainesten väleihin tilaa munille. Valuta munat varovasti pellille. Murenna päälle juusto.
7. Jatka kypsennystä, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet. Mausta munat kevyesti sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa brunssiruoka lämpimänä tai haaleana.

Viinisuositukset

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2014

Alkon tuotenro: 917397

Kuohuviini Ranska
19,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

Alkon tuotenro: 520977

Kuohuviini Etelä-Afrikka
16,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kuohkea munakas

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Parsa-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Helppo ja herkullinen vegebrunssi

04.05.2018 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä