Artikkelit
632 Tulosta
Matala-alkoholiset viinit – mitä ne ovat?
Raikkaita, hyvänmakuisia ja matala-alkoholisia tuotteita suosiva trendi on levinnyt Suomeen melko nopeasti. Erityisesti nuoret nauttivat mielellään miedompia juomia. Mutta mitä kaikkea matala-alkoholisuus oikein pitää sisällään ja mitä ovat matala-alkoholiset viinit?
Vuoden 2020 viinitrendit – 3 x suosikkiviini, joista vuosi muistetaan
Vuosi 2020 toi viinimarkkinoille useampia kokonaan uusia viinityylejä. Näitä kolmea viiniuutuutta trendinenät havittelivat vuonna 2020.
Vuoden 2020 absoluuttisesti parhaat Alkon viinit
Alkuvuonna on hyvä katsoa edellistä vuotta ja sen kulmakiviä. Tässä vuoden 2020 absoluuttisesti parhaimmat Alkon viinit – hinnasta riippumatta. Mikä oli sinun mielestäsi vuoden 2020 paras viini?
Jaakko Heinimäki: Viini kuuluu pakata lasipulloihin – vai kuuluuko?
Lasia tehdään sulattamalla hiekkaa 1 500 asteen lämpötilassa. Ja kun lasia kierrätetään, se sulatetaan uudestaan. Pullojen tekeminen on siis viininvalmistuksen kuuminta hottia.
Viinihävikki kuriin – näin käytät pullonpohjat!
Hävikkiruoka on muotia. Nyt laitetaan viinin jämät kiertoon. Kattilan kautta käynyt viini saa uuden elämän lautasella.
Matala-alkoholiset cocktailit ovat pop! Näillä kahden raaka-aineen cocktaileilla viet pisteet kotiin
Matala-alkoholiset cocktailit ovat nousseet alkoholittomien cocktailien rinnalle ja low alcohol -cocktailkategoria jatkaa kovaa kasvuaan – Niin kovaa, että tähän kategoriaan on kehitelty varta vasten matala-alkoholisia alkoholeja. Näillä kahden raaka-aineen matala-alkoholisilla cocktaileilla viet pisteen kotiin illanistujaisissa tai illallisella.
Viinikellarin kulmakivet – Nämä viinit säilyvät yli 10 vuotta
Jos sinulla on mahdollisuus varastoida viinejä, hanki näistä kellarin täytettä.
Tempranillo ja lihamureke lämmittävät talven keskellä
Talven tuiverruksen keskellä maistuu lohduttava ja lämmittävä kotiruoka ja tamminen tempranillo. Kokosimme yhteen vinkit tempranillon ruokakumppanin valintaan ja herkullisen lihamurekkeen reseptin viininsuosituksen kera.
Sanna Pöyry: ”Kuinka kauan samppanja säilyy?”
Hyvä kysymys, johon ei ole tyhjentävää vastausta. Muistan, kuinka takavuosina puhuttiin, että non-vintage-samppanja pysyisi hyvänä korkeintaan vuoden tai pari. Säilyvyys riippuu tietysti vuosikerrattoman samppanjan laadusta, mutta väite lienee myös markkinointikikka, jolla meidät haluttiin saada ostamaan lisää?
Henri Alén: ”Koskaan ei tiedä, mitä löytyy ja sitten kun löytyy, on niin voittajafiilis.”
Henri Alén puhuu julkisuudessa ponnekkaasti ravintoloiden puolesta. Hänen hyvän elämän reseptinsä tärkein raaka-aine onkin työ ja rakkaus alaan. Mistä muista ainesosista koostuu huippukokin elämä?
Torbreck-viinitalon viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään
Australialaisen Torbreckin viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään. Rennon elämännautiskelijan suonissa virtaa suomalainen veri.
Kippis ja autolla kotiin – Alkoholittomat kuohuviinit testissä
Alkoholittomien ja matala-alkoholisten viinien valikoima laajenee vauhdikkaasti – ja kysyntää riittää. Maistoimme seitsemän alkoholitonta kuohuviiniä ja valitsimme suosikkimme.
Kauan odotettu roseeprosecco on täällä!
Viininvalmistuksen tiukat lainsäädännöt ovat lyöneet kapuloita rattaisiin uusien viini-innovaatioiden kanssa. Nyt roseeprosecco on kuitenkin nähnyt päivänvalon.