Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Emmentalin tunnistaa pyöreistä rei’istä, jotka eivät suinkaan ole juustohimoisten hiirien aikaansaannosta vaan kemiallisen prosessin seurausta.
Yksi Ranskan tunnetuimpia vuoristojuustoja on Tomme d’Abondance, jonka kotiseutu on Sveitsin rajan läheisyydessä, Haute-Savoien maakunnassa.
Le Brebiou todistaa, että ranskalaiset hallitsevat lampaanmaidon valmistamisen juustoksi.
Cheddar on Britannian tunnetuin ja tiettävästi yksi vanhimpia yhä valmistettavia juustoja.
Lumenvalkoinen, pyöreä ja miellyttävän pehmeä mozzarella on Italian lahja keveiden tuorejuustojen ystäville. Se maistuu roseeviinin kanssa.
Kuten monet legendaariset juustot, myös tämä herkku sai nimensä synnyinkotinsa mukaan.
Jos legendaarinen Roguefort on liian suolainen ja vahva, kannattaa tehdä tuttavuutta miedompien ranskalaisten sinihomejuustojen kanssa.
Italialaisilla on rusinoituneiden tummien viinirypäleiden peittämälle juustotyylille oma nimitys – umbriaco, juopuneet juustot.
Pecorino-juusto on herkullinen pala Italiaa. Kullankeltainen ja marmorimaisesti lohkeileva pecorino saa nimensä raaka-aineena käytettävästä lampaanmaidosta.
Koillis-Ranskan Champagne tunnetaan lähinnä kuohuviineistään, mutta alueella on myös toinen herkku, pieni ja kurttuinen Langres-juusto.
Kreikkalainen feta-salaatti ja Santorinin saaren ylpeys assyrtiko-valkoviini ovat mainio pari kesäiselle lounaalle.
Suomalaiset lampaanmaitojuustot ovat harvinaisia mutta muualta Euroopasta löytyy tunnettuja herkkuja pääsiäisen juustolautaselle. Kokeile rohkeasti!
Suomi ei voi kerskua pitkällä ja kirjavalla juustohistorialla, mutta maassamme tehdään lukuisia herkullisia juustoja, joista yksi on Peltola Blue.