Lampaanmaitojuustoja pääsiäiseen

Suomalaiset lampaanmaitojuustot ovat harvinaisia mutta muualta Euroopasta löytyy tunnettuja herkkuja pääsiäisen juustolautaselle. Kokeile rohkeasti!

10.04.2017 Elisa Johansson + Viinisuositukset: Rinta-Huumo + Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Suomalaiset lampaanmaitojuustot ovat harvinaisia mutta muualta Euroopasta löytyy tunnettuja herkkuja pääsiäisen juustolautaselle. Kokeile rohkeasti!

1. Manchego Gran Valle viejo, Espanja

Ehkä tunnetuin lampaanmaitojuusto on La Manchan alueella Espanjassa valmistettava Manchego. Viejo Manchegoa on kypsytetty vähintään vuosi. Täydellinen tapas-juusto. (Kuvassa ylärivissä vasemmalla)

2. Corsu Vecchiu, Ranska

Pastöroimattomasta lampaanmaidosta valmistettu puolikova juusto Korsikan saarelta. Kypsynyt kelarissa vähintään puolivuotta. Nam! (Kuvassa ylärivissä keskellä)

3. Pecorino del Fondatore, Italia

Pecorino on yleisnimi lampaanmaitojuustoille Italiassa. Maremman alueella Toscanassa valmistettu Pecorino del Fondatore on laatutuottajan herkkujuusto. (Kuvassa alarivissä oikealla)

VIINISUOSITUS: Kovat juustot + espanjalainen punaviini


4. Brebiou, Ranska

Lampaanmaidosta valmistettu valkohomejuusto Pyreneiden vuoristosta. Kermainen ja valuva sisus, pehmeä kuin lammas. (Kuvassa alarivissä vasemmalla)

VIINISUOSITUS: Valkohomejuusto Brebiou+ hedelmäinen valkoviini


5. Le Petite Cave Roquefort, Ranska

Roquefort-sinihomejuustotkin valmistetaan lampaanmaidosta. Kermainen ja erittäin pehmeä sinihomejuusto vie kielen mennessään. (Kuvassa ylärivissä oikealla)

 VIINISUOSITUS: Sinihomejuusto Roquefort + makea viini

Lue myös

Pinot noir

6 x kevyt pinot noir

Pengoimme pinot noir -hyllystä kuusi erilaista helmeä. Mukana on niin rugby-tähden biodynaaminen herkku kuin lasin täydeltä kirsikkaa, vadelmaa ja mansikkaa toiselta puolelta maapalloa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.