viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Juustot

Peltola Blue on sinivalkoinen savolainen

20.03.2017 Antti Uusitalo Kuva: Sami Piskonen

Suomi ei voi kerskua pitkällä ja kirjavalla juustohistorialla, mutta maassamme tehdään lukuisia herkullisia juustoja, joista yksi on Peltola Blue.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Suomi ei voi kerskua yhtä pitkällä ja kirjavalla juustohistorialla kuin Keski-Eurooppa, mutta maassamme tehdään lukuisia herkullisia juustoja, joista on syytä olla ylpeä. Yksi suomalaiseen makuun tehty lempeän kermainen sinihomejuusto Peltola Blue syntyy Suonenjoen mansikkapitäjässä.

Peltola Blue valmistetaan Peltolan tilan omien lehmien maidosta. Lehmät saavat ravinnokseen vain tilalla itse luomuviljeltyä puna-apilaa. Isäntä Matti Kärkkäisen mukaan puna-apilan erityinen piirre on pilkkoa maidon rasvaa niin, että maidosta valmistettavat tuotteet saavat samettisen rakenteen.

Peltola Blue -sinihomejuuston resepti on varsin yksinkertainen. Maito keitetään ja keiton aikana juustomassan joukkoon lisätään pieni määrä homebakteeria. Jotta juuston joustava, kermainen rakenne ei kärsisi, juustoharkkoja ei puristeta, vaan niiden annetaan tiivistyä muutaman päivän ajan omalla painollaan. Sinihomejuusto saa lopullisen täyteläisen maun kahdeksan viikkoa kestävän varastoinnin aikana.

Peltola Blue sopii myös herkuttelijoille, jotka vierastavat sinihomejuuston voimakkaan kirpeää tuoksua ja makua. Suonenjokelainen herkku on kermaisen täyteläinen, lempeä ja miellyttävän suolainen.

Tyylikäs valinta miedon sinihomejuuston rinnalle on trooppisen makea riesling-viini Mosel-joen rantatörmiltä. Dr Loosenin Beerenauslesessa on kypsälle rieslingille tyypillinen aprikoosinen ja trooppinen tuoksu. Pikku pullossa myytävä riesling on maultaan hunajaisen makea, mutta Moselin tyyliin uskollinen hapokkuus tekee kokonaisuudesta tasapainoisen raikkaan.

Viinisuositus

Dr. Loosen Riesling Beerenauslese 2013

Alkon tuotenro 1:

Makea viini
16,73 €
0,187 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Lue lisää

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

3 x viini laskiaispullalle

07.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Italian makeiden viinien lyhyt oppimäärä ja parhaat viinit

02.08.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä