Peltola Blue on sinivalkoinen savolainen
Juusto ja viiniSuomi ei voi kerskua yhtä pitkällä ja kirjavalla juustohistorialla kuin Keski-Eurooppa, mutta maassamme tehdään lukuisia herkullisia juustoja, joista on syytä olla ylpeä. Yksi suomalaiseen makuun tehty lempeän kermainen sinihomejuusto Peltola Blue syntyy Suonenjoen mansikkapitäjässä.
Peltola Blue valmistetaan Peltolan tilan omien lehmien maidosta. Lehmät saavat ravinnokseen vain tilalla itse luomuviljeltyä puna-apilaa. Isäntä Matti Kärkkäisen mukaan puna-apilan erityinen piirre on pilkkoa maidon rasvaa niin, että maidosta valmistettavat tuotteet saavat samettisen rakenteen.
Peltola Blue -sinihomejuuston resepti on varsin yksinkertainen. Maito keitetään ja keiton aikana juustomassan joukkoon lisätään pieni määrä homebakteeria. Jotta juuston joustava, kermainen rakenne ei kärsisi, juustoharkkoja ei puristeta, vaan niiden annetaan tiivistyä muutaman päivän ajan omalla painollaan. Sinihomejuusto saa lopullisen täyteläisen maun kahdeksan viikkoa kestävän varastoinnin aikana.
Peltola Blue sopii myös herkuttelijoille, jotka vierastavat sinihomejuuston voimakkaan kirpeää tuoksua ja makua. Suonenjokelainen herkku on kermaisen täyteläinen, lempeä ja miellyttävän suolainen.
Tyylikäs valinta miedon sinihomejuuston rinnalle on trooppisen makea riesling-viini Mosel-joen rantatörmiltä. Dr Loosenin Beerenauslesessa on kypsälle rieslingille tyypillinen aprikoosinen ja trooppinen tuoksu. Pikku pullossa myytävä riesling on maultaan hunajaisen makea, mutta Moselin tyyliin uskollinen hapokkuus tekee kokonaisuudesta tasapainoisen raikkaan.
Viinisuositus
Dr. Loosen Riesling Beerenauslese 2013
515072, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Prädikatswein Mosel / Saksa
Dr. Loosen
Riesling
16,75 € (0,187 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio
Mainos, sisältö jatkuu alla
20.3.2017
Nostot
Omena-valkoviinikakku
Kategoria: ReseptiVuoden parhaat luomuviinit 2019 tulevat Ranskasta
Kategoria: Wine AwardsLöytöjä laivan viinibaarista
Kategoria: Kaupallinen yhteistyöSherry on mainio juustoviini
Kategoria: Juusto ja viiniReikäjuusto emmental
Kategoria: Juusto ja viiniVuoristojuusto abondance Ranskasta
Kategoria: Juusto ja viiniBrebiou on pehmeä ranskatar
Kategoria: Juusto ja viiniCheddar on Englannin kuuluisin juusto
Kategoria: Juusto ja viiniMozzarella
Kategoria: Juusto ja viiniOssay-Iraty on juusto Baskimaalta
Kategoria: Juusto ja viiniBleu d’Auvergne on mieto ranskatar
Kategoria: Juusto ja viiniJuopunut luomujuusto ciock al vino rosso
Kategoria: Juusto ja viini
Tule mukaan ja nauti!
Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.
Kommentoi juttua: Peltola Blue on sinivalkoinen savolainen