Ryppyinen Langres

Juustot

Koillis-Ranskan Champagne tunnetaan lähinnä kuohuviineistään, mutta alueella on myös toinen herkku, pieni ja kurttuinen Langres-juusto.

Miedon ja kypsänä täyteläisen kermaisen juuston ryppyinen pinta muistuttaa Loire-jokilaakson tunnettuja vuohenmaitojuustoja, mutta Langresin raaka-aineena käytetään lehmänmaitoa ja poikkeuksena ranskalaisista juustoista yleensä maito on pastöroitua. Virallisen AOC-alkuperästatuksen Langres sai vuonna 1991.

Juustomassaa ei keitetä tai puristeta saostuksen jälkeen, jolloin juuston rakenne säilyy houkuttelevan pehmeänä. Ryppyinen pinta syntyy 5-6 viikkoa kestävän kypsytyksen aikana. Lopputuloksen kannalta tärkeässä roolissa ovat kypsytyskellarin sopiva lämpötila ja runsas kosteus. Juuston aavistuksen oranssi väri syntyy kypsytyksen aikana, jolloin juustokiekkoja pestään suolavedellä, jonka joukossa on pieni määrä annattopensaan siemenistä valmistettua väriainetta.

Viinisuositus

Albert Bichot Château de Dracy Bourgogne Pinot Noir 2013

703, Viinikellari.com
Punaviini / AC Bourgogne / Côte Chalonnaise, Ranska
Albert Bichot
Pinot Noir
18,40 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Alkon tilausvalikoiman puolelta ja viinikellari.comin valikoimista löytyvä Albert Bichotin tuottama Château de Dracy Pinot Noir on hyvä portti Burgundin keveiden punaviinien maailmaan ja maistuva valinta Langres-juuston seuraan. Heleäsävyisen viinin tuoksusta voi löytää Pinot Noir -lajikkeelle tyypillisiä aromeja, kuten kypsiä puolukoita, karpaloa ja kirsikkaa. Kevyen viinin maku on napakan hapokas ja terhakka, punaviini sopii maisteltavaksi monien mietojen juustojen kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä