Juustot

Ryppyinen Langres

20.09.2017 Antti Uusitalo + Kuva Sami Piskonen

Koillis-Ranskan Champagne tunnetaan lähinnä kuohuviineistään, mutta alueella on myös toinen herkku, pieni ja kurttuinen Langres-juusto.

Koillis-Ranskan Champagne tunnetaan lähinnä kuohuviineistään, mutta alueella on myös toinen herkku, pieni ja kurttuinen Langres-juusto.

Miedon ja kypsänä täyteläisen kermaisen juuston ryppyinen pinta muistuttaa Loire-jokilaakson tunnettuja vuohenmaitojuustoja, mutta Langresin raaka-aineena käytetään lehmänmaitoa ja poikkeuksena ranskalaisista juustoista yleensä maito on pastöroitua. Virallisen AOC-alkuperästatuksen Langres sai vuonna 1991.

Juustomassaa ei keitetä tai puristeta saostuksen jälkeen, jolloin juuston rakenne säilyy houkuttelevan pehmeänä. Ryppyinen pinta syntyy 5-6 viikkoa kestävän kypsytyksen aikana. Lopputuloksen kannalta tärkeässä roolissa ovat kypsytyskellarin sopiva lämpötila ja runsas kosteus. Juuston aavistuksen oranssi väri syntyy kypsytyksen aikana, jolloin juustokiekkoja pestään suolavedellä, jonka joukossa on pieni määrä annattopensaan siemenistä valmistettua väriainetta.

Viinisuositus

Albert Bichot Château de Dracy Bourgogne Pinot Noir 2013

Alkon tuotenro: s703

Punaviini Bourgogne
18,40 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

Vastaavia artikkeleita

Emmental ja 3 x juomasuositus

25.05.2020 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Ranskalaishenkinen viiden ruokalajin menu

30.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

Metsuri-juusto ja 3 x juomasuositus

10.03.2020 Antti Uusitalo + Laura Riihelä