Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Roseeviinit sopivat erinomaisesti ruokajuomaksi ympäri vuoden, mutta varsinkin kevään tullen roseeviini pääsee oikeuksiinsa. Se sopii erinomaisesti kevään ruoille ja varsinkin juustojen seuraan. Tässä kolme tajunnan räjäyttävää juusto + viini -yhdistelmää.
Konstailematon punaviini toimii yleensä parhaiten pizzan kaverina, mutta kokeile myös valkkareita. Valitse viini pizzan täytteen mukaan.
Maistuisiko mahla? Koivut tuottavat keväisin monikäyttöistä nestettä, jonka hyviin vaikutuksiin uskovat niin allergikot, kosmetiikkateollisuus kuin nautiskelijatkin.
Hieman yli kymmenen vuotta sitten, kun olin nuori viininörtti, eräs kaiken kokenut viiniammattilainen tokaisi minulle “roseeviini on ajan tuhlausta”. Asetelma oli vanha tuttu: roseeviini on parhaimmillaankin vain laatuviinien persoonaton sivutuote. Ellet seilaa jahdin kyydissä Välimerellä aurinkoisena kesäpäivänä, niin älä turhaan kuluta makunystyröitäsi lipittämällä roseeta. Kuinka väärässä hän olikaan.
Viinilehden Vuoden roseeviini -finalistit on nyt valittu. Voittaja julkistetaan 20.5. ilmestyvässä Viinilehdessä. Liity mukaan 20.5. järjestettävään Viinilehti Live Facebook-virtuaalitastingiin fiilistelemään vuoden parasta roseeviinikolmikkoa.
Viini tarvitsee oikeanlaiset säilytysolosuhteet säilyäkseen hyvänä mahdollisimman pitkään. Laadukas viinikaappi on viininystävän tärkein satsaus.
Chile tunnetaan pitkästä rantaviivastaan ja Andien vuoristosta. Yhdessä ne dominoivat karun kauniita maisemia ja antavat myös kasvillisuudelle oman leimansa. Meren läheisyys ja maaperän koostumus ovat tärkeitä tekijöitä myös viinitalo Leydan viineissä.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Merellinen Chile hurmaa! Kokkaa chileläiseen tapaan cevicheä tortillan täytteeksi ja korkkaa palkitun Leyda-viinitalon raikas sauvignon blanc. Olisikohan jo aika kevään ensimmäiselle piknikille auringonpaisteessa?
Kun aurinko porottaa, on aika kaivaa terassikalusteet varastosta. Kevätauringon paahtaessa maistuu matala-alkoholinen, kevyt ja raikas valkoviinicocktail. Muscat-rypäleestä valmistettu valkkari on aromaattinen ja kevyen mausteinen. Viinin lisäksi drinkki saa tujauksen inkivääriä ja sitruunaa ja se pidennetään laadukkaalla tonicilla.
Aromaattisesta Muscat-rypäleestä on nyt tarjolla maukkaita kuivia valkoviinejä ja laadukkaita naturalviinejä. Muscatit sopivat erityisen hyvin kevään parsasesonkiin sekä kevyille kala- ja äyriäisruoille.
Runsassatoinen Trebbiano Toscano on yksi maailman yleisimmistä valkoisista rypäleistä. Tylsänä pidetty italialaisperäinen lajike loistaa tisleissä. Ranskassa se tunnetaan konjakkirypäle Ugni blancina.
Riesling on moni-ilmeinen kameleontti. Viinin tyylistä riippuen se sopii myös mitä moninaisimmille ruoille. Parsakauden kunniaksi paritimme rieslingit ja niille sopivat parsareseptit. Ota haltuun Riesling-faktat ja testaa täydelliset parsa-riesling -kombot.