Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Roseeviinit ovat suositumpia kuin koskaan ennen. Roseeviinejä on kuitenkin useita eri tyylejä, näin erotat ne toisistaan.
Roseeviinit nauttivat nyt suosiosta. Sommelier Ulla Häkkinen pruuvasi Provencen laaturoseet, jotka istuvat loistavasti ruokapöytään. Nappaa siis ostoskoriisi roseeviini ja parita sille sopiva ruoka!
Viinilehden Vuoden roseeviini 2021 on italialainen, poikkeuksellisen harmoninen roseeviini, joka sopii ruokapöytään. Myös muut palkintosijat menivät tänä vuonna Eurooppaan. Kisan yllättäjä oli trendikäs rieslingrosee.
Unohda kevään juhlastressi ja kata pöytään ruokaisia, herkullisia salaatteja. Laita tarjolle salaatti tai kaksi, lisäksi tuoretta patonkia ja levitettä sekä pullo viiniä. Juhlasi on valmis.
Toukokuu on ensimmäisten raparperien aikaa. Monikäyttöinen raparperi on ihanaa makeissa ruoissa, mutta kokeile sitä rohkeasti myös muuallakin – nyt on nimittäin aika kaivaa kesäiset pöytäliinat esiin ja herkutella raparperilla!
Aurinkoa, iloa, puheensorinaa, Vespojen ääniä, hyvää ruokaa ja juomaa… Korkkaa tyylikäs Pasqua 11 Minutes -roseeviini, paahda seuraksi tomaatteja ja mozzarellaa – ja tee pieni matka ihanan kesäiseen Italiaan!
Kuumassa ja kuivassa pärjäävä Cinsault viihtyy osana sekoituksia ja ryhdittää monia roseeviinejä. Puhtaat lajikeviinit ovat kuitenkin Cinsault-rypäleestä harvinaisia.
Meiltä viinin parissa työtä tekeviltä kysytään usein, mikä on paras tai hienoin viini mitä olemme maistaneet. Kysymys on monesti peitelty muoto halusta tietää se kallein viini, mutta silti aina välillä sitä pysähtyy miettimään; mitkä tosiaan ovat ne hienoimmat kumotut pullot vuosien varrelta?
Hirvensalmella jalostetaan kotimaista järvikalaa niin, että hyväksi käytetään kaikki mahdollinen – tulevaisuudessa jopa suomut.
Myös Ruotsissa kohistiin viime viikolla alkoholin etämyynnin ympärillä. Systembolaget nosti kanteet kahta viinin etämyyntiä harjoittavaa yritystä kohtaan. Toinen kanteista hylättiin. Mistä siis on kyse?
Viiniä voi – ainakin puristien mielestä – valmistaa ainoastaan viiniköynnös-nimisen kasvin (Vitis vinifera) hedelmistä eli viinirypäleistä. Muilla käymistuotteilla on sitten muut nimet, ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin sellaiset käsitteet kuin marjaviini ja hedelmäviini ovat oksymoroneja eli ristiriitaisia ilmaisuja, samaan tapaan kuin ”naimisissa oleva poikamies”, ”jäätävä polte” tai ”hitaasti kiiruhtaminen”. No, kaikkia noita kolmea ilmiötä on kyllä olemassa, miksei sitten marjaviinejä ja hedelmäviinejäkin.
Tuomas Meriluoto ei ole ensimmäinen, jonka lasissa sekoittuivat vahingossa valko- ja punaviini. Hän on kuitenkin ensimmäinen, joka keksi ja kaupallisti uuden rieslingrosee-viinityylin.