Kaupallinen yhteistyö

Cantina Zaccagnini – viinitila Abruzzon sydämessä

Kaupallinen yhteistyö

14.06.2021 Viinilehden toimitus

Abruzzon viinialueella sijaitseva Cantina Zaccagnini -tila tuottaa luonteikkaita ja monipuolisia ruokaviinejä, jotka sopivat erinomaisesti niin grilliruokien kuin kevyempien kesälounaiden kaveriksi.

Cantina Zaccagninin maineikas viinitila sijaitsee Italiassa Abruzzon sydämessä. Alueen maantieteellinen sijainti on poikkeuksellinen: länsiosassa Apenniinien vuoret suojaavat viinitarhoja myrskyiltä, kun taas idässä Adrianmeri pitää huolta viiniköynnöksille suotuisasta maltillisesta ja aurinkoisesta Välimeren ilmastosta.

Zaccagnini

Bolognanossa kaikki tuntevat Zaccagninin, sillä viinitila työllistää lähes koko kylän. Tuotannon ytimessä on korkealaatuisten viinien valmistus, josta vastaavat tilan omistaja Marcello Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli. Tilalla kohtaavatkin upeasti niin moderni tuotantoteknologia kuin viinialueen perinteet.

Zaccagnini

Tikkuviiniä

Montepulciano-rypälelajike kypsyy myöhään ja tuottaa syvänpunaisia punaviinejä täynnä eloisaa marjaisuutta. Lajikkeesta tehdään myös Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo, joka on intensiivinen, tumman marjaisa ja upean tasapainoinen punaviini. Viini sopii monipuolisesti erilaisten liharuokien seuraan, mutta kokeile sitä myös esimerkiksi grillattujen kasvisvartaiden kanssa.

Zaccagnini

Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo -punaviini tunnetaan viininystävien keskuudessa “tikkuviininä”. Lempinimi tulee perinteikkään viinipullon kaulassa roikkuvasta viiniköynnöksen oksasta. Pieni pala viiniköynnöstä on hatunnosto viininviljelylle ja kovalle maataloustyölle, jota laadukkaiden viinien valmistus vaatii.

Kaikki tilan viinit suodatetaan koneellisesti, joten viinit sopivat täydellisesti myös vegaaniruokavaliota noudattaville.

Viini isoisän mukaan

Trebbiano d’Abruzzo – ja Chardonnay-lajikkeista valmistettu Il Bianco Di Ciccio on kuiva, hennon yrttinen ja runsaan hedelmäinen valkoviini täynnä Adrianmeren raikkautta. Zaccagninin perheyrityksen isoisän mukaan nimetty valkoviini on kuin tehty aurinkoisina kesäpäivinä nautittavaksi.

Tila tekee myös herkullista roseeviiniä. Zaccagnini Cerasuolo d’Abruzzo Rosé on tyylikkään metsämarjainen ja pirteän hapokas roseeviini, joka suorastaan huutaa ruokaa rinnalleen. Kokeile esimerkiksi trendikkäiden grillipizzojen kaverina! Tyylikäs pullo on myös erinomainen tuliainen kesäjuhliin ja herkullinen lahja viininystävälle.

Nauti ilman pönötystä

Abruzzo ei välttämättä ole se kaikista tunnetuin viinialue Italiassa, ja juuri siksi se tarjoaa yllätyksellisen ja ihanan virkistävän makumatkan klassikkomaahan. Zaccagninin viineistä huokuu Välimeren rento elämäntapa, jossa hyvä ruoka ja juoma kulkevat saumattomasti yhdessä – ja niistä nautitaan hyvässä seurassa ilman turhaa pönötystä.

Zaccagnini

Järjestä yöttömän yön grilli-ilta tikkuviinin ja karitsaburgerin kera:

Järjestä yöttömän yön unohtumattomin grilli-ilta!

 

Lue lisää

Mars metsään! 6 x paras retkiviini

05.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x aussipunkku grilliruoille

19.07.2021 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus