Kaupallinen yhteistyö

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

On aika järjestää kesän rennoin mutta maistuvin ilta! Varaa grillattavaksi meheviä kananpojan paistileikkeitä ja sesongin kasviksia, ja kaada laseihin herkullisen hedelmäistä ja ruoalle täydellisesti istuvaa italialaista punaviiniä.

Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic on kesän uutuuspunkku täynnä italialaista asennetta. Viini on ryhdikäs mutta samalla myös pehmeä ja hedelmäinen, ja maistuu monessa tilanteessa. Luomuviinin rypäleinä ovat Merlot, Montepulciano ja Sangiovese. Tasapainoinen ja herkullisen hedelmäinen viini onkin loistava kumppani esimerkiksi grilliruokien tai juhannusherkkujen kaveriksi.

Viinin nimi ”Mucchietto” viittaa eleeseen, josta italialaiset ovat enemmän kuin tunnettuja. Mucchietto on italialainen symboli – aina sanoja ei tarvita, vain yksi ele riittää kertomaan, että kaikki on paremmin kuin hyvin.

Nappaa näyttävä boksi mukaan mökille, retkelle, veneelle tai piknikille!

Täydelliset makuyhdistelmät

Unohda fileet – oikeasti mehevä grillikana syntyy kanan paistileikkeestä! Paistileike ei kuivu helposti, vaan se säilyttää herkullisen mehevyytensä aina ruokapöytään saakka, varsinkin kun glaseeraat leikkeet hunaja-etikka-seoksella. Kokeile seosta myös possu- tai tofuvartaille. Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic toimii loistavasti niin kanan, possun, tofun kuin kauden kasvisten kanssa.

Supermehevät kananpojan paistileikkeet

Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic ja kanavartaat

4 annosta
maidoton, munaton, gluteeniton

Ainekset:
1 kg kananpojan luuttomia paistileikkeitä
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 dl hunaja-etikka-glaseerauskastiketta

Hunaja-etikka-laseerauskastike:
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl luomuhunajaa
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikka-kastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.

Vinkki: Hunaja-etikka-glaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa tai tofua. Grillaa mehevien kanavartaiden kaveriksi porsas- tai tofuvartaita ja tarjoile kauden kasvisten kanssa. Kokeile esimerkiksi varsiparsakaalia, kukkakaalia, keitettyjä uusia perunoita tai sipulia. Sekoita kasvikset kulhossa, lorauta mukaan öljyä, hieman suolaa ja pippuria ja grillaa n. 15 minuuttia. 

 

Lue lisää

Klassikkopunaviini ja grillattu entrecôte – yhdistelmä, joka vie sinut Italiaan!

Kaupallinen yhteistyö

21.06.2021 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden hanaviini on valittu! Katso voittajapunkku ja -valkkari

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Laita grilli tulille! 7 x paras grilliviini

16.06.2021 Viinilehden toimitus