Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Italia on tunnettu kuohuvasta proseccosta ja nykyään myös sen roseeversiosta. Maasta kuitenkin tulee näiden lisäksi hieman tuntemattomampi kuohuviinihelmi, franciacorta.
Pääsiäisen perinteisiin kuuluu lammas tai karitsa. Myös punaviinillä on tärkeä paikka pääsiäisen ruokapöydässä.
Kuvittelitko juuri itsesi rantatuoliin juomaan Piña Coladaa kookoksesta? Hyvä, sillä nyt on aika tuoda lomadrinkki myös kotioloihin. Ja mitä olisikaan herkullinen kookos-ananascocktail ilman kuplivaa kuohuviiniä?
Vitalie Taittinger on maailmankuulun Taittinger-sampanjatalon maailmaa matkaava markkinointi- ja viestintävastaava, sekä neljän lapsen äiti. Minkälaista on Vitalie Taittingerin kupliva elämä?
Viinilehden Vuoden viini -kilpailut ovat kerta toisensa jälkeen täynnä yllättäjiä. Tällä kertaa valitsimme Viinilehden Vuoden samppanjan ja Viinilehden Vuoden kuohuviinin. Vuoden kuohuviini -kilpailun kaikki kolme mitalisijaa menivät Uuteen maailmaan. Vuoden samppanja taas on melko tuntemattomalta pientilalta tuleva yllättäjä.
Tuhtia ja tummaa, houkuttelevaa ja hekumallista. Pääsiäispöydän pistaasikuorrutteiset karitsankyljykset nautitaan uruguaylaisen huippuviinin, Garzón Tannat Reserva 2019, kanssa.
Kaikkien tuntema, tiukkojen tuotantosääntöjen sääntelemä klassikkoalue tuottaa yhä enemmän viinejä, joissa saa maistua rypäleiden kasvupaikkaa, terroir. Kysäisimme viiden samppanjantekijän kuulumiset.
Klassikko on klassikko, ja voissakin sitä pyöritellään! Kaada lasiin kuuluisan muhkeaa Peter Lehmann Portrait Shiraz 2019 -suosikkipunaviiniä. Valmista mureita lammastournedoseja ja maailman helpointa punaviinikastiketta. Istahda pöytään ja ota vastaan kehut pääsiäisen parhaasta juhlapäivällisestä. (Jonka valmistamiseen meni vain kolme varttia.)
Champagne on nyt kiehtovampi viinialue kuin koskaan ennen. Klassikkoalueella trendit herättävät keskustelua ja uudet viinityylit kukoistavat. Mistä juuri nyt puhutaan?
Pääsiäisen ruokapöytään katetaan karitsapastaa ja kermaista sitruuna-äyriäispastaa. Tarjoilut eivät olisi kuitenkaan mitään ilman ruoille täydellisesti sopivia viinejä! Kokkaile suosikkisi ja tilaa viinit lähimpään Alkoosi.
Viinitrendit tulevat ja menevät, ja nyt nousussa ovat taas semi-aromaattiset lajikkeet kuten Grüner Veltliner.
Uusi-Seelanti on tunnettu erityisesti uniikin makumaailman siivittämistä sauvignon blanceista ja marjaisista pinot noireista. Nämä viinit ovatkin täysin omaa laatuaan, mutta niiden lisäksi maasta löytyy muitakin upeita makupommeja.
Vihreän saaren koilliskulma on kiehtova sekoitus brittiläistä ja irlantilaista kulttuuria. Hengästyttävien maisemien lisäksi Pohjois-Irlanti tarjoaa monta ikimuistoista makuelämystä.