viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Terassi
Ilmiöt

52 parasta kesäterassia ja -kohdetta

16.06.2022 Viinilehden toimitus

Houkuttelevatko terassit? Kiinnostavatko kesäkokemukset? Listasimme 52 ihanaa kesäkohdetta ja rentouttavaa terassia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Klassikot eivät petä koskaan

Mattolaituri (Helsinki)
Etelähelsinkiläisellä Mattolaiturilla ei pestä mattoja vaan nautitaan auringosta ja kylmistä juomista. Kaksikerroksinen terassiravintola sijaitsee Kaivopuiston rannassa, ja siitä on tullut helsinkiläisten kulttikesänviettopaikka.

Kappeli (Helsinki)
Esplanadin helmi on uudistunut! Jo kolmella vuosisadalla pystyssä ollut Kappeli on kokenut pienen muodonmuutoksen ja palvelee nyt ehompana kuin koskaan.

Kappeli

Hotelli Tornin American Bar (Helsinki)
American Bar on avautunut uudistettuna alkuperäiselle paikalleen kupolikaton alle. Uppoudu sadepäivän sattuessa klassikkococktailien äärelle tai piipahda aurinkoisella kelillä yläkerran Ateljee Baarissa.

Elite (Helsinki)
Perinteinen töölöläisravintola, jossa on rauhallinen tunnelma ja historian havinaa. Terassi on houkutteleva pakopaikka keskustan hälinästä.

Hietalahden torin terassi (Helsinki)
Legendaarinen ulkoilmakirpputori Hietalahden torilla palaa tauon jälkeen ja saa kaverikseen 192-paikkaisen terassin. Jättiterasseja ei tänä vuonna Helsinkiin tule, mutta pienempiä terassikokonaisuuksia ripotellaan pitkin kaupunkia. Ruokaa, juomaa ja vintage-löytöjä – niistä on kesä Helsingissä tehty.

Bailaa yöhön asti

Apollo Terrace Bar (Helsinki) 
Kalevankatua alas vaeltavat saattavat eksyä sisäpihan syleilyssä sijaitsevaan Apollo Terrace Bariin tarkoituksella tai vahingossa. Urbaani sisäpihan terassi on loistava kohde after workeille ja illanvietoille. Lämmitetty terassi houkuttelee jäämään iltamyöhään asti.

Grotesk Summer Terrace (Helsinki)
Erottajalla sijaitseva sisäpihan kesäkeidas, jonne muodostuu jonoa viikonpäivästä riippumatta. Kaupungin parhaat bileet löytyvät aina täältä, ja tiivis kesäterassi nostattaa tunnelman kattoon kahdessa kerroksessa.

Terassi Grotesk

Kuva: Anna-Kaisa Karppinen

Babylon Club & Garden (Helsinki)
Yli 30-vuotiaille suunnattu yökerho ja terassi. Piilotettu Babylon löytyy sisäpihalta Erottajalta. Terassilla jaksaa bailata yömyöhään Holy Döner -ravintolan pop up -ruokakärryn ansiosta.

Ihan kuin ulkomailla

Pastis (Helsinki)
Bonjour, ça va? Tervetuloa miniranskaan Pikkuroballe. Täällä viini virtaa, ja pöytään voi tilata toinen toistaan herkullisempia ranskalaisia herkkuja.

Leblon Suvilahden Ranta (Helsinki)
Sörnäisten rantatien kupeesta löytyy padelin ja ulkokuntosalin lisäksi hurmaavaa rantafiilistä. Leblon Suvilahden Ranta tarjoilee vierailijoilleen burgereita ja italialaista pizzaa sekä musiikkia, meininkiä ja virvokkeita aikuiseen makuun.

Terassi Leblon

Kuva: Anna-Kaisa Karppinen

Birgitta Hernesaari (Helsinki)
Birgitassa fiilis on kuin lomakohteessa. Rantatuolit, katseissa siintävä Itämeri ja moderni puuarkkitehtuuri yhdistettynä hyvään fiilikseen ja merelliseen tunnelmaan on ehdoton kesän kohokohta!

Pinehill Terrace (Helsinki)
Töölössä Olympiastadionin kupeessa, parkkipaikan nurkassa nököttää pieni Pinehill Terrace. Lokaatio ei ole ehkä keskellä katujen vilinää, mutta tunnelma vie taatusti pois arjesta. Perusremontissa oleva kaksikerroksinen kesäkeidas avautuu jälleen kesällä 2022.

CoolHead Brew Viikki Gardenia (Helsinki)
Storyn hapanjuuripizzaa ja CoolHeadin bissejä vanhassa kasvihuoneessa ja sitä ympäröivällä terassilla. Toimii tämän vuoden Craft Beer Garden -bissefestareiden päänäyttämönä 5.–6.8. Festareilla on tarjolla myös Let Me Wine -natuviinejä.

CoolHead terassi

Kuva: Coolhead / Oskari Sarkima

Cafe Monami Beach House (Helsinki)
Merellisessä Vuosaaressa sijaitsee itäisen Helsingin viihtyisin rantakahvila Cafe Monami Beach House. Melontakeskuksen yhteydestä löytyvä kahvila ruokkii ja juottaa nälkäiset ja janoiset melojat sekä paikalle piipahtavat kulinaristit.

Ruukissa nähdään

Pizza Bar Waldemar (Fiskars)
Michelin-tähtikokki Sasu Laukkasen luotsaama pizzeria tuo viiden tähden palvelun, ruoan ja fiiliksen upeaan Fiskarsin kylään. Toukokuusta elokuun loppuun asti toimiva ravintola toivottaa Michelin-pöytään tervetulleiksi myös koirat.

Terassi Waldemar

Kuva: Waldemar

Restaurant Kuparipaja (Fiskars)
Ravintola Kuparipajassa tiivistyy Fiskarsin Ruukin henki. Ruokalista on koottu sesongin herkkujen ympärille. Kannattaa vierailla myös muissa Fiskarsin upeissa kohteissa – vaikka fillarilla.

Wanha Pehtoori (Helsinki) 
Varsinaista ruukkia tämä paikka ei ole nähnyt, mutta miljööltään uniikki maatila vie pois nykyaikaisesta kaupungista. Kahvilan ja kesäkeittiön herkuista voi nauttia ulkoilun lomassa ja terassilla voi ruokkia mummolafiilistä seurailemalla Haltialan maatilan eläimien touhuja munkkikahvien lomassa.

Fiilistele merellä (tai ainakin sen rannassa)

The Old Man and The Sí (Helsinki)
Halkolaiturissa parkissa oleva Jan Mayen tuli viime kesänä tutuksi terassikansalle Døck-ravintolan laivaterassista. Tänä kesänä kuunari pitää paikkaa The Old Man and The Sí-baarille. Laadukkaat cocktailit ja merellinen tunnelma on taattu keskiviikosta sunnuntaihin.

Terassi The Old Man & The Si

Kuva: Anna-Kaisa Karppinen

Båt Bar & Terrace (Helsinki) 
Hietalahden rantaan parkkeerattu Båt Bar & Terrace palvelee asiakkaita useammassa kerroksessa, niin sisällä kuin ulkona. Tarjolla on siipiä, salaatteja, rentoja cocktaileja ja viinejä.

Flying Dutch (Helsinki) 
Pitkänsillanrannassa sijaitseva ravintolalaiva on muodostunut vuosien saatossa klassikoksi. Istu kannella tai maakrapuna terassilla – nostalginen tunnelma on aina taattu.

Kattojen yllä

Rooftop Miami (Helsinki)
Keskustan Stockmannin katolta aukeavat huikeat maisemat. Rooftop Miami tarjoilee hulppeiden after work -puitteiden lisäksi varmasti Helsingin korkeimmalla sijaitsevan tanssilattian ja viikottain vaihtuvat DJ:t.

Terassi Rooftop Miami

Kuva: Rooftop Miami

Loi Loi Rooftop (Helsinki) 
Konepajalla sijaitseva Loi Loi Rooftop tarjoaa kasuaalia aasialaista ja jaettavaa ruokaa. Illallisajan loputtua alkavat yömyöhäreiden juhlat aina aamuun asti.

Periscope (Tampere)
Vaikuttavat näkymät Pyhäjärven ylle, kattoterassi, kattava juomalista ja jaettavia, alusta loppuun asti käsityönä tehtyjä annoksia… Voiko Tampereella mustanmakkaran lisäksi muuta toivoa? Periscope on tänä vuonna laajentanut palveluitaan, ja 1000 m² terassin päädystä löytyy sauna- ja jacuzzi-alue. Millaista olisikaan nauttia stadionin keikoista poreista käsin?

Terassi Periscope

Kuva: Periscope

Hotelli Tornin Ateljee Bar (Helsinki) 
70 metrin korkeudessa sijaitseva klassikko sai remontin yhteydessä toisen kerroksen. Ateljee Bar tarjoaa nykyisin näkymien ja juomien lisäksi myös aamiaista ja iltapäiväteetä kattojen yllä.

Monkey Rooftop Bar (Helsinki) 
Kolmeen ilmansuuntaan avautuva kattobaari on tunnettu cocktaileistaan ja DJ-illoistaan. Nauti näkymistä ja viileistä virvokkeista.

Terassi Monkey Rooftop

Kuva: Anna-Kaisa Karppinen

10. kerros (Helsinki) 
Näköalaravintola Helsingin keskustassa. Funkkistyylinen ravintola uudistui muutama vuosi sitten, ja huikeita näkymiä pääsee nauttimaan ruoan tai lasillisen ääressä niin sisällä kuin ulkonakin.

Terassikatujen hulinaa

Kalevankadun ravintolakatu (Helsinki)
Bar Base, Ølhus København, U.Kaleva, Kiila Food & Bar, Villi Wäinö, Old Irish Pub

Mikonkadun terassikatu (Helsinki) 
Ehkä Helsingin vilkkaimmalla terassikadulla sijaitsevat mm. On the rocks, Henry’s Pub, Public Corner ja Vapiano. Vieri vieressä sijaitsevat terassit tarjoavat kävijöille erilaisia fiiliksiä, ja terassien istumapaikat ovat kauniina päivinä kiven alla.

Elielinaukion terassit (Helsinki)
Elielinaukiolle pysähdytään useasti matkalla jonnekin. Rautatieaseman vieressä Elielinaukiolla sijaitsevat mm. Vltava, Original Bar, Ooster, Cafe Eliel ja Ravintola Olivia. Jos et ole kiireinen, pysähdy tuopille.

Kanavaranta (Helsinki)
Katajanokan Kanavarannassa on kesäisin kuhinaa. Ravintola Nokka, Karaoke Bar Wallis, Sköne, Johan & Nyström, Niska, Holiday ja Shelter houkuttelevat kesänviettäjiä aamusta iltaan. Maisemat ovat upeat, ja ravintolaa on helppo vaihtaa illan mittaan.

terassi Kanavaranta

Kuva: Anna-Kaisa Karppinen

Maakuntamatkaile

Hotelli Punkaharju (Punkaharju)
Saimi Hoyer ja sienet: niistä on Hotelli Punkaharju tunnettu. Tiesitkö, että tämä suomalaiseksi klassikkokohteeksi tituleerattu hotelli tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluiden lisäksi lukuisia elämyksiä aina Saimin korkkarikoulusta ohjattuihin metsä- ja sieniretkiin?

Terassi Punkaharju

Kuva: Hotelli Punkaharju

Svartholma (Loviisa)
Ruokaa, tapahtumia ja historian havinaa linnoitussaarella Loviisan saaristossa. Suuntaa nokka kohti Loviisaa ja taita loppumatka joko omalla veneellä tai Suomen Saaristokuljetuksen reittiliikennelautalla. Kesäisissä saaristomaisemissa viettää helposti koko päivän.

Kahvila-ravintola Kesäheinä (Mäntyharju)
Taiteen ystävä suuntaa kesällä Mäntyharjulle Taidekeskus Salmelaan. Kahvila-ravintola Kesäheinä huolehtii kulttuurinnälän lisäksi myös matkaajien ravitsemisesta. Viehättävässä ympäristössä on tarjolla lounasta ja kahvilatuotteita.

Woikoski Feeling (Nurmaa/Mäntyharju)
Seikkailunhaluisia kulinaristeja hemmotellaan Etelä-Savon ja Kymenlaakson rajalla, Repoveden kansallispuiston kupeessa. Jos kaipaat kesälomallasi aktiviteetteja, Woikoski Feeling järjestää seikkailuja, laadukasta majoitusta ja herkullista ruokaa.

Lue lisää

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Raflasuositukset taskussa: parhaat ravintolasovellukset

13.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä