viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Lahjaviini
Top-viinit

Osta lahjaviini kellariin! Nämä viinit kypsyvät upeasti

27.05.2022 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tilausvalikoiman tyylikkäät lahjaviinit kestävät myös kellarointia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Deutz Champagne Brut 2014

Ranska, 957057, 78,67 €

Deutz

 

Tyylikkäästi kehittynyt ja erittäin monivivahteinen tuoksu, jossa on briossia, paahdettua pähkinää, omenaa ja hienostunutta mineraalisuutta. Kuiva, hieman kehittynyt ja hedelmäinen maku toistaa tuoksun elegantit ja tyylikkäät aromit. Viinissä on lisäksi persikkaisuutta, sitruksisuutta ja jopa kukkaisia aromeja. Hienostuneet kuplat ja niiden korostama hapokkuus tukevat kokonaisuutta. Viini jättää pitkän, kevyesti suuta supistavan ja veden kielelle nostavan jälkimaun. Viini on tyylikkäästi kehittynyt ja nautittavissa jo nyt. Se kestää myös varastointia useiden vuosien ajan.

Ruoka: Sellaisenaan juhlan kruunaajaksi. Myös selkeämakuiset, tyylikkäät äyriäisherkut hapokkaiden lisukkeiden kanssa.

Prunotto Barbaresco 2018

Italia, 921458, 37,50 €

Prunotto

Vivahteikkaan marjainen tuoksu, josta löytyy hapankirsikkaa, kypsää puolukkaa, karpaloa, lakritsia ja hentoa nahkaisuutta. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi paahteisuutta, yrttisyyttä, luumun aromia ja jännittävällä tavalla myös kukkaisia vivahteita. Terhakkaat hapot ja tuntuva tanniinisuus tuovat suutuntumaan napakkuutta. Kokonaisuus jättää suuta supistavan ja hyvin ryhdikkään jälkivaikutelman. Viinin aromikkuus kehittyy suotuisasti useiden vuosien ajan. Se kestää varastointia hyvin pitkään, 10–20-vuotiaaksi.

Ruoka: Aromikas ja selkeämakuinen riistaliha medium-kypsänä tai tiivisliemisessä, runsasyrttisessä padassa.

Penfolds St Henri Shiraz 2018

Australia, 925366, 124,59 €

Penfolds

Erittäin tiivishenkinen ja intensiivisen tummasävytteinen tuoksu, jossa on kypsää hedelmäisyyttä, paahteisuutta ja makeaa mausteisuutta. Siitä voi löytää myös luumua ja mustia marjoja, kuten karhunvatukkaa ja mustaherukkaa. Täyteläinen ja mehukas maku allekirjoittaa tuoksun luonteikkuuden ja toistaa tarkkasti tuoksun aromimaailman. Muhevaa kokonaisuutta ryhdittävät runsaat, pehmeät tanniinit sekä yrttinen ja pippurinen mausteisuus. Viini jättää erittäin pitkän ja luonteikkaan jälkimaun. Sitä voi varastoida huoletta vuosia – jopa vuosikymmeniä.

Ruoka: Selkeämakuiset, aromikkaat, grillatut liha- ja riistaruoat. Myös kovat ja suolaiset juustot.

 

Lue lisää

Simon J Woolf: The world’s simplest guide to wine ageing

03.05.2021 Simon J Woolf + kuva Han Furnee

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä