Juustoleipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.
Savuperunaleipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.
Valkosipulileipä & mätidippi

Paahda valkosipulileipä rapeaksi ja dippaa kananmunaan ja mätidippiin.
Karitsatartarleivät

Pienet karitsatartarleivät ovat täynnä makua. Saat rustiikista leivästä mainion iltapalan, mutta smörre toimii myös rennon illallisen alkuruokana.
Täytetty kantarellileipä

Kantarellileipä on perjantai-illan herkku, joka kaipaa seurakseen vain vihreää salaattia ja lasillisen viiniä.
Mallasleipä

Mallasleipä on ihanan kevyt ja hapan ja se tarjoillaan lämpimänä voin ja maltaan kera.
Portugalilainen täytetty leipä, eli prego

Portugalilaiset rakastavat täytettyjä leipiä. Bataattisämpylästä, bolo do caco, syntyy erityisen hyvä prego. Pregoon tulee vain pihvi, juustoa, voita ja sinappia – ehkä majoneesia ja salaatinlehti, jos heittäytyy villiksi.
Ankanmaksabriossi-leivät

Talviomenat tuovat pohjoisen makulisän ranskalaisiin klassikkoleipäsiin. Tarjoa samppanjan kanssa aperitiivina tai alkupalana.
Brie-karpaloleipäset

Karpalo-rosmariinihillo tuo pohjoisen makulisän ranskalaisiin klassikkoleipäsiin. Tarjoa samppanjan kanssa aperitiivina tai alkupalana.
Ostereita, pikkelöityä punasipulia, sitruunaa ja tabascoa

Osterin merellinen maku täydentyy hienosti viinin mineraalisilla vivahteilla.
Tartar ja parmesaaniaioli

Tartar on Teemu Laurellin suosikki sillä klassikko toimii aina. Tämän puolessa tunnissa valmistuvan annoksen kruunaa parmesaaniaioli, nam!
Mämmipataleipä

Jäikö pääsiäisestä mämmiä? Käytä loput mämmit pataleipään ja nauti ruskistetun voin kanssa. Mausta ruskistettu ja vatkattu voi ripauksella hyvin hienoksi raastettua appelsiinin kuorta.
Sinihomejuusto-saaristolaisleivät

Neljän ainesosan resepti ja pieni pullo portviiniä. Niistä on helppo (jouluinen) viinihetki tehty.