viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
tartar parmeasaaniaioli
Reseptit

Tartar ja parmesaaniaioli

01.10.2021 Teemu Laurell + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tartar on Teemu Laurellin suosikki sillä klassikko toimii aina. Tämän puolessa tunnissa valmistuvan annoksen kruunaa parmesaaniaioli, nam!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g naudan sisäpaistia tai fileetä

3 tl Dijon-sinappia

1 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

mustapippuria

1 tl Worcester-kastiketta

½ dl kapriksia

1 pieni punasipuli

muutama tippa Tabascoa

*

Parmesaaniaioli

2 dl majoneesia

½ dl parmesaania raastettuna

1 valkosipulin kynsi raastettuna

1 tl Dijon-sinappia

*

Lisäksi:

laadukasta vaaleaa leipää paahdettuna tai grillattuna

50 g parmesaania raastettuna

timjamia

(lihamylly)

Valmistusohje

1.Poista lihan pinnalta huolellisesti mahdolliset kalvot. Hienonna liha lihamyllyssä (tai veitsellä). Leikkaa liha pitkiksi suikaleiksi ja jauha lihamyllyssä hienoksi. Tai leikkaa lihasta mahdollisimman hienoa kuutiota terävällä veitsellä. Voit myös pyytää kaupan tai hallin lihakauppiasta tekemään tämän. Nosta liha kulhoon maustamista varten.
2. Mausta hienonnettu liha Dijon-sinapilla, oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla myllystä ja Worcescter-kastikkeella. Lisää sekaan hienonnetut kaprikset sekä kuorittu ja hienonnettu punasipuli.
3. Pyöräytä lihaa kevyesti, jotta mausteet sekoittuvat. Varo painamasta lihaa liikaa, ettei siitä tule lihapullataikinan tapaista massaa. Tarkista maku ja lisää halutessasi muutama tippa Tabascoa.
4. Valmista parmesaaniaioli. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita ne huolellisesti.
5. Paahda tartarin kanssa tarjoiltavat leipäviipaleet. Laita paahdettujen leipien päälle tartaria ja parmesaaniaiolia. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja koristele tuoreella timjamilla.

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Pastisvoissa paistetut jättikatkaravut ja paprika-aiolia

time Created with Sketch.
20 min
Maidoton Kalaruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä