Mätidippi ja valkosipulileipä

Valkosipulileipä & mätidippi

Paahda valkosipulileipä rapeaksi ja dippaa kananmunaan ja mätidippiin.

servings 4 annosta

06.11.2023 Reseptit Arto Rastas + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + tyyli Juuli Hakkarainen + kuvat Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 viipaletta paahtoleipää

1 valkosipulinkynsi

1 dl oliiviöljyä

4 kananmunaa

2 dl ranskankermaa

50 g mätiä valutettuna

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

sormisuolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleet tangoiksi. Hienonna valkosipuli, sekoita se oliiviöljyyn ja pyörittele leivät öljyssä.
2. Paahda leivät 180-asteisessa uunissa rapeiksi.
3. Keitä kananmunia 4 1/2 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.
4. Laita ranskankerma, mäti ja ruohosipuli päällekkäin kulhoon.
5. Leikkaa kananmunista hattu pois ja ripottele munien pinnalle sormisuolaa.
6. Tarjoile leivät mätidipin ja kananmunien kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla