viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Mallasleipä
Reseptit

Mallasleipä

02.05.2022 Kristian Vuojärvi + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Mallasleipä on ihanan kevyt ja hapan ja se tarjoillaan lämpimänä voin ja maltaan kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 dl vettä

25 g hiivaa

3 rkl mallasta jauhettuna

7 dl vehnäjauhoja

5 dl täysjyväjauhoa

2 tl suolaa

*

Tarjoiluun:

Voita

Mallasta

Valmistusohje

1. Laita kädenlämpöinen vesi, hiiva ja lähes kaikki mallas kulhoon. Sekoita hyvin.
2. Sekoita jauhot keskenään. Lisää osa jauhoista ja vaivaa taikinaa yleiskoneella. Lisää loput jauhot hiljalleen koneen vaivatessa taikinaa. Säästä osa jauhoista leivän jauhottamista varten.
3. Lisää lopuksi suola ja vaivaa taikinaa vielä 9 minuuttia.
4. Peitä taikina hyvin ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 1,5 tunniksi.
5. Leivo leivästä 10 sämpylää tai pari isompaa leipää.
6. Sekoita loput mallasjauheesta ja jauhoseoksesta keskenään. Jauhota leivät seoksella.
7. Anna kohota noin 20 min. Paista leivät 15 min 225 asteessa.
8. Tarjoile mallasleipä lämpimänä voin ja maltaan kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä