viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
ankanmaksa briossileivällä
Reseptit

Ankanmaksabriossi-leivät

23.02.2022 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
2 h 25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Talviomenat tuovat pohjoisen makulisän ranskalaisiin klassikkoleipäsiin. Tarjoa samppanjan kanssa aperitiivina tai alkupalana.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 liivatelehti

vettä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

50 g voita

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

300 g ankanmaksaa (tai broilerin)

suolaa

mustapippuria

2 dl kermaa

*

Talviomenahillo:

2 punaista omenaa kuutioina

1 dl hillosokeria

1/2 dl valkoviiniä

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

briossileipää

voita

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi.
2. Kuori sipulit. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulit.
3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit sekä valkosipulit.
4. Lisää timjami sekä viipaloitu ankanmaksa. Paista kunnes maksassa on hyvä väri.
5. Ota kattila pois liedeltä. Jauha seos sauvasekoittimella sileäksi.
6. Lisää vedestä nostettu puristettu liivatelehti ja sekoita kunnes se on liuennut maksaseokseen. Tässä vaiheessa seos näyttää lähes sulaneelta voilta. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
7. Jatka seoksen sekoittamista sauvasekoittimella ja kaada kylmä kerma ohuena nauhana sekaan. Massa muuttuu löysän majoneesin oloiseksi.
8. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
9. Valmista talviomenahillo. Laita omenat, hillosokeri ja valkoviini kattilaan. Hauduta 15 minuuttia.
10. Mausta suolalla ja jäähdytä.
11. Leikkaa maksamousse paloiksi ja tarjoile voissa paistettujen briossiviipaleiden päällä talviomenahillon kanssa

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Omenakuohuviiniä Suomesta? Oi kyllä!

11.10.2021 Elisa Ojala + Kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä