viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Portugalilainen täytetty leipä, eli prego
Reseptit

Portugalilainen täytetty leipä, eli prego

13.03.2022 Ruoka Meri-Tuuli Väntsi + Viini Antti Rinta-Huumo + Tyyli Sara Savijoki + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Portugalilaiset rakastavat täytettyjä leipiä. Bataattisämpylästä, bolo do caco, syntyy erityisen hyvä prego. Pregoon tulee vain pihvi, juustoa, voita ja sinappia – ehkä majoneesia ja salaatinlehti, jos heittäytyy villiksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 keskikokoinen bataatti (n. 400g)

1 ¾ dl vettä

1 tl kuivahiivaa

½ rkl sokeria

7 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

*

Lisäksi:

vehnäjauhoja leipomiseen

tippa oliiviöljyä

*

Täyte:

6 ohutta (noin 1 cm) naudan ulkofileepihviä

suolaa

mustapippuria

voita

vahvaa juustoa (esim. cheddar tai gruyére)

sinappia

majoneesia

Valmistusohje

1. Pese bataatti ja laita se kuorineen leivinpaperille uunipellille. Paahda pehmeäksi 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes veitsi uppoaa bataattiin helposti. Anna jäähtyä hetki.
2. Lämmitä vesi 38-asteiseksi ja sekoita hiiva ja sokeri veteen.
3. Siivilöi jauhot isoon kulhoon ja sekoita suola jauhoihin.
4. Halkaise bataatti ja lusikoi bataatin sisus kulhoon, soseuta se.
5. Lisää hiiva-vesiseos bataattisoseeseen ja sekoita sileäksi.
6. Yhdistä bataattiseos jauhoihin ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa ja sileä.
7. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä tunnin.
8. Jaa taikina kuuteen osaan, muotoile jauhotetuin käsin palloiksi. Litistä pallot leivinpaperille 3 cm paksuiksi kiekoiksi. Anna tekeytyä liinan alla toinen tunti.
9. Pyyhi rautapaistinpannun pinta tipalla öljyä ja kuumenna. Paista sämpylät yksi kerrallaan pannussa molemmin puolin ruskeiksi ja laita takaisin leivinpaperille. Nosta ruskistetut sämpylät 180-asteisen uunin keskiosaan kypsymään vielä 12 minuutiksi.
10. Täytä kypsät sämpylät. Mausta pihvit suolalla ja ruskista nopeasti kuumalla pannulla. Halkaise sämpylät, voitele voilla ja laita toisille puolikkaille myös juustoa. Paahda sämpylöitä uunissa, kunnes juusto sulaa ja toinen puolikas rapeutuu. Lisää sämpylöille sinappia ja majoneesia. Laita pihvi sämpylän väliin. Tarjoile täytetty leipä suositusviinin kera ja syö heti.

Viinisuositus:

Golpe Reserva 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Portugali
18,65 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Kevään vehreimmät viinit – tutustu trendikkääseen vinho verdeen

09.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä