viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Karitsatartarleivät
Reseptit

Karitsatartarleivät

19.09.2023 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
3-4 leipää annosta

Pienet karitsatartarleivät ovat täynnä makua. Saat rustiikista leivästä mainion iltapalan, mutta smörre toimii myös rennon illallisen alkuruokana.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 300 g karitsan ulkofileetä

2 rkl kapriksia

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

2 tl dijoninsinappia

1 tl worcesterkastiketta

suolaa

mustapippuria myllystä

3–4 viipaletta ruisleipää

voita

*

Viimeistelyyn:

1 dl ranskankermaa

kapriksia

ruohosipulia

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Jätä vähän ruohosipulia sivuun leipien viimeistelyyn, sekoita loput lihan joukkoon kapristen kanssa.
3. Lisää öljy, sinappi ja worcesterkastike tartarseokseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan maustua jääkaapissa noin vartin verran.
4. Paahda ruisleipäviipaleet ja voitele voilla. Muotoile tartarseos pihveiksi joko käsin tai muotin avulla. Nosta pihvit leipien päälle.
5. Viimeistele leivät nokareella ranskankermaa, muutamalla kapriksella ja ruohosipulisilpulla. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

Vinkki

Sekoita tartarmassa ahkerasti maistellen. Lisätilkka worcesterkastiketta tai ripaus sormisuolaa voi olla juuri se puuttuva palanen. Ulkofileen sijaan voit käyttää karitsan sisäfileetä tai paahtopaistia.

Viinisuositus

Piedemonte Gamma Cabernet Sauvignon Merlot Tempranillo 2022

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Navarra
5,79 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä