Savuperunaleipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.

1 h 20 min
servings 4 isoa tai 8 pientä annosta

16.10.2024 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g perunoita

suolaa keitinveteen

1 savustuspussi

1 maustekurkku kuutioina

1 fenkoli kuutioina

2 dl ranskankermaa

1 rkl sitruunamehua

40 g kapriksia

1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, salvia, timjami, minttu)

3 rkl ruohosipulia

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää

voita voiteluun

50 g paahdettuja manteleita rouhittuina

3–4 retiisiä viipaleina

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Keitä perunat suolatussa vedessä napakoiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Laita savustuspussiin ja 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Anna perunoiden vetäytyä pussissa 10 minuuttia. Jäädytä, kuori ja viipaloi.
2. Sekoita maustekurkku- ja fenkolikuutiot, ranskankerma, sitruunamehu, kaprikset, yrtit ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Voitele leivät ja asettele päälle perunaviipaleita. Lusikoi päälle maustekurkku-fenkoli-yrttiseosta. Viimeistele paahdetulla mantelirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla