Reseptit

Sinihomejuusto-saaristolaisleivät

20.12.2020 Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
10 min

Neljän ainesosan resepti ja pieni pullo portviiniä. Niistä on helppo (jouluinen) viinihetki tehty.

Ainekset

8 viipaletta saaristolaisleipää (esim. Maalahden limppu)

4–5 rkl viikunahilloa

noin 100 g sinihomejuustoa (esim. Aura)

1–2 viikunaa

Valmistusohje

1. Levitä kullekin leipäviipaleelle noin ½ rkl viikunahilloa.
2. Asettele leiville palat sinihomejuustoa ja koristele tuoreilla viikunalohkoilla.
3. Nauti sinihomejuusto-saaristolaisleivät portviinin kanssa.

Vinkki: Kokeile sinihomejuustoleipiä myös glögin tai glühweinin kanssa.

Viinisuositus:

Taylor’s Late Bottled Vintage Port 2015

Alkon tuotenro: 321674

Portviini Portugali
10,99 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinä-juustopallot

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Maa-artisokkatikkarit

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Savujuustopiirakka

time Created with Sketch.
1 h 20 min

Vastaavia artikkeleita

Joulupöydän viinit – mitä viiniä tarjota jouluruokien kanssa?

21.12.2020 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Saariston gouda on erinomainen joulujuusto

16.12.2020 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Makkara-juustoplatter ja juusto-viiniparit

15.12.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo