Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Ihanan mehevän ja tirskuvan veriappelsiinin sesonki on lyhyt ja hedelmää kannattaakin hyödyntää kaikkialle. Tirskauta veriappelsiinia salaattiin, tarjoile paahdettujen punajuurien kera tai purista kuohuviinin sekaan brunssilla veriappelsiinimimosan muodossa.
Viinin ja ruoan yhdistämisessä on tavoitteena saavuttaa makujen harmonia. Se tuo mukanaan enemmän kuin hyvän maun suuhun – hyvän mielen.
Unohda porkkanan arkisuus ja kokkaa arjen juhlaan karamellisoitua porkkanaa ja ankanrintaa tai samettista porkkanakeittoa. Sipaise leivän päälle herkullista ja helppoa linssi-porkkanahummusta.
Tuhdit pataruoat lämmittävät talven keskellä. Parasta pataruoassa on, että se valmistuu lähes itsekseen ja muuntautuu pienellä vaivalla moneksi. Pataruoka on parhaimmillaan sopivan viinin kanssa ja välillä viiniä lorahtaa pataakin maustamaan. Katso viinisuosituksemme eri tyylisille pataruoille ja pistä pata porisemaan.
Talven tuiverruksen keskellä maistuu lohduttava ja lämmittävä kotiruoka ja tamminen tempranillo. Kokosimme yhteen vinkit tempranillon ruokakumppanin valintaan ja herkullisen lihamurekkeen reseptin viininsuosituksen kera.
Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.
Pipari on talven ikisuosikki. Pipari maistuu sellaisenaan, juustojen kanssa, talona, ukkona, koristeltuna tai suoraan pelliltä. Piparijälkkärit ovat kuitenkin täysin omaa herkullista luokkaansa ja niissä saat nauttia piparista viimeistä murua myöten.
Pikkujoulut pienellä porukalla vaatii pientä syötävää ja juotavaa. Kata pöytään sormisyötäviä ja maistuva cocktail.
Maa-artisokan persoonallisessa maussa on mukavasti makeutta, viehkeää pähkinäisyyttä ja häivähdys savua. Viinien suhteen mukula on varsin salliva, valmistustapa ratkaisee kumppanin valinnan.
Heinäkuun loppupuolella se alkaa, paras mustikkasesonki. Kuinka hyvältä maistuvatkaan makean suolainen mustikka-homejuustopiirakka ja marinoiduilla mustikoilla aateloitu mustikkapannacotta huolella valitun viinin kanssa.
Peruna on yksi kesän ehdoton voittaja. Uudet perunat sopivat salaattiin, grilliin, kastikkeisiin, kulhoihin, pelteihin… Parhaimmillaan ne ovat myös sellaisenaan. Kokosimme yhteen kevään ja kesän parhaimpia reseptejä uusista perunoista.
Raparperi on yksi takapihan ja avomaan monipuolisimmista kasviksista. Voit käyttää sitä makeissa ruoissa ja leivonnassa, sekä vihanneksen tavoin aterian päätähtenä tai lisukkeena. Katso toimituksen valitsemat raparperireseptit!
Vapun piknik-koriin kuuluu perinteisesti sima ja munkit. Perinneherkkujen lisäksi vappupiknikille kannattaa pakata myös edellisen päivän risotosta tehtyjä risottopalloja, arancineja, lohi-avokadoleipiä ja kuohuviinihyytelöä. Vappuherkkujen kanssa lasiin kaadetaan Vuoden kuohuviiniä tai Vuoden samppanjaa. Katso vuoden 2020 top 3 kuohuvat ja vapun parhaat reseptit.