Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Kevään tullen kauppojen hyllyt täyttyvät vihreistä ja valkoisista parsoista. Näille upeille kevätherkuille viinin parittaminen voi joskus olla hankalaa, parsan ominaismaku nimittäin saattaa saada viinin maistumaan metalliselta. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: parsan kera tarjottavat lisukkeet muuttavat viinin ja ruoan yhdistelmän harmoniseksi ja yhteensopivaksi. Tässä muutama vinkki parsaruoille!
Pääsiäinen kolkuttaa jo ovella. Tässä kevään ihanimmat makuelämykset pyhien ruokapöytään. Näillä ohjeilla täytät kaikki ruokailijoiden toiveet.
Makeasta sherrystä löytyi täydellinen pari pääsiäisen perinneruoalle. Katso Viinilehden viiniasiantuntijan Antti Rinta-Huumon mämmiviinisuositus!
Kaipaatko ravintolaan? Kokkaa kevään kunniaksi ravintolatasoinen, makunystyröitä hellivä neljän ruokalajin samppanjaillallinen.
Koristele pöytä kukkasin, kokkaa ranskalaishenkinen viiden ruokalajin menu ja kaada lasiin kuohuviiniä.
Vietä rento ilta italialaisittain. Kattilallinen pastaa, tomaattikastikkeessa hautuneita lihapullia, burrataa, gremolataa, oliiveja, artisokkaa, pinaattia, valkosipulileipiä… Rennolla pastaillallisella jokainen saa koota annoksena itse. Sitten vain viini auki ja nauttimaan!
Kiireisten etätyöpäivien ja arjen keskellä ei aina jää aikaa tai jaksamista ruoanlaittoon. Näillä helpoilla ja nopeilla pastaresepteillä selviät arjen ruokaongelmista ja selätät ruokastressin.
Nyt syödään erilaisia keittoja. Kurkkaa mikä viini on hernekeiton uusi kumppani ja mikä viini sopii klassikoille, kuten siskonmakkarasopalle ja borssikeitolle.
Talvi on vain tekosyy jättää kasvikset nauttimatta. Tarjontaa on talvisinkin, kun vain osaa tehdä oikeat valinnat. Tällä neljän hengen talvisella kasvismenulla pääset herkuttelemaan talven kasviksilla ja juureksilla.
Portugali – tuo vinho verden, madeiran, portviinin ja pasteis de natojen kotimaa – on yksi Euroopan kiehtovimmista ja trendikkäimmistä viinimaista. Siellä tuotetaan hyvin monenlaisia viinejä ja portugalilainen keittiö on tunnettu kalaruoistaan, keitoistaan ja makeista leivonnaisistaan. Viini on tärkeässä roolissa portugalilaisessa ruokakulttuurissa.
Kesä tai talvi, tuoreyrteillä loihdit ruokiin helposti uusia makuvivahteita ja koristelet ruoan kuin ruoan. Yrttiset ja hedelmäiset viinit myötäilevät yrttisten ruokien makumaailmaa.
Jos suuntaat laskiaisena pulkkamäkeen, tässä on mäenlaskun jälkeiset eväät valmiissa paketissa. Jos et ole pulkkailuihmisiä, voit keskittyä vain ja ainoastaan nauttimiseen. Suunnittelimme laskiaisen ruoat puolestasi, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen.
Viinitiloilta tulee paitsi viiniä, joskus myös ruoanlaitossa käytettävää öljyä. Etenkin Välimeren maiden oliivitarhat ovat tuttuja monille viininystäville. Ruoanlaitossa käytettäviä öljyissä riittää valinnanvaraa. Toiset sopivat kuumentamiseen, toiset maistuvat parhaimmalta kylmänä salaateissa. Maista, kokeile ja kokkaa!