Pensasmustikka-burratasalaatti

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut.

Nizzansalaatti eli salade niçoise

Nizzansalaatti on loistava tarjoilu talkoisiin ja se sopii kaikkien kesäherkkujen seuraan. Teresa Välimäki tulkitsi reseptin Julia Childin jykevästä Ranskalaisen keittiön salaisuudet -klassikosta.

Provencelainen panzanella

Panzanella

Provencelaiselle panzanellasalaatille sopii täydellisesti lasillinen provencelaista roseeviiniä.

Salaattiwrapit

Salaattiwrapit

Salaattiwrapit ovat näppärää tarjottavaa piknikillä ja pihajuhlissa. Sormisyötävien rullien makumaailma on raikkaan skandinaavinen ja ne ovat myös helppoa lounasruokaa.

Bo SSäm ravunpyrstöistä

bo ssäm

Korealainen herkkupala valmistetaan sopivan kovasta salaatista ja ravunpyrstötäytteestä. Pinot Gris -viinin orastava makeus antaa annoksen hentoon mausteisuuteen tyylikästä pyöreyttä ja pehmeyttä.

Mansikka-melonisalaatti

Mansikka-melonisalaatti

Makean mansikka-melonisalaatin juju on sitruunamehulla raikastettu vanilja-likööriliemi.

Villiyrttisalaatti, hunajavinegretti ja krutongit

Villiyrttisalaatti

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen lempiruoka löytyy mökkipihalta. Villiyrttisalaattiin käytettävät raaka-aineet löytyvät nimittäin pihoilta, metsistä ja ojista. Kokeile esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, voikukkaa ja hapokasta ketunleipää. Perinteiset salaatit kelpaavat, jos aikaa ei ole hortoilulle. Lisää sekaan vaikkapa herneitä, lehtikaalia, kaupan yrttejä ja marjoja.

Varhaiskaalisalaatti ja dijon-jogurttikastike

varhaiskaalisalaatti

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Linnea Vihosen varhaiskaalisalaatti on hänen oma kesäsuosikkinsa. Tarjoile lisäksi savustettua kalaa, kokonaisina grillattuja maisseja tai vaikkapa luonnonkalasäilykettä mustapippurilla ja yrteillä aateloituneena.

Manteli-pekaanipähkinäleivos

Valkosuklaakinuskilla, banaanihillokkeella ja kookoskermalla kuorutettu manteli-pekaanipähkinäleivos on mehevä ja makea. Valitse viiniksi kakkua makeampi viini. Maistuvan yhdistelmän saat makeasta kuohuviinitä, italialaisesta Vin Santo -viineistä tai jopa makeasta valkoisesta portviinistä.

Fenkolikeitto & fenkoliavokadosalaatti

fenkolikeitto

Kylmän fenkolikeiton kanssa nautittava salaatti kaipaa seuraansa reilun hapokkaan, pirteän ja eloisan viinin. Rieslingit ja sauvignon blancit, chenin blancit tai viileän ilmaston tammettomat chardonnayt toimivat erinomaisesti.