Reseptit

Papu-mustekalasalaatti, Salada de polvo com feijoes

14.03.2022 Ruoka Meri-Tuuli Väntsi + Viini Antti Rinta-Huumo + Tyyli Sara Savijoki + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1+10 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Papu-mustekalasalaatti maistuu ympäri vuoden. Kesällä se on osa grillijuhlia ja talvella ruoka, jonka äärellä voi suunnitella matkaa Portugalin auringon alle.

Ainekset

3 dl kuivattuja mustasilmäpapuja (tai 3 tlk keitettyjä)

1 laakerin lehti

5 mustapippuria

2 punaista paprikaa

2 vihreää paprikaa

1 pkt (n. 600 g) kypsää mustekalan lonkeroa, (esim. pakaste)

1 dl oliiviöljyä

½ dl valkoviinietikkaa

1 sitruunan mehu

suolaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl hienonnettua persiljaa ja/tai korianteria

mustapippuria

suolaa

savustettua paprikajauhetta

*

Tarjoiluun:

leipää paahdettuna

Valmistusohje

1. Pese pavut ja jätä kulhoon runsaaseen veteen huoneenlämpöön likoamaan 8 tunniksi. Valuta pavut ja keitä 40–50 min puhtaassa vedessä laakerin lehden ja pippureiden kanssa. Anna jäähtyä omassa liemessä. Tai ohita tämä vaihe ja käytä kypsiä tölkkipapuja, joille riittää pelkkä huuhtelu.
2. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenkota. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperille kuori ylöspäin.
3. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa grillivastuksilla uunin keskiosassa noin 20 min tai kunnes kuori kuplii ja on mustatäpläinen.
4. Laita kuumat paprikat kulhoon ja peitä kulho lautasella, jotta paprikat pehmenevät omassa höyryssään.
5. Paloittele mustekalan lonkerot ja laita isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy ja etikka, purista päälle sitruunan mehu. Mausta suolalla, sekoita. Anna marinoitua, kun käsittelet loput raaka-aineet.
6. Poista hieman viilenneistä paprikoista kuoret nyppimällä ja suikaloi paprikat. Lisää paprikasuikaleet mustekalan joukkoon.
7. Kuori ja leikkaa puolet sipulista renkaiksi ja säästä koristelua varten. Hienonna loppu sipuli ja lisää mustekaloihin. Valuta pavut (tai tölkkipavut) siivilässä ja lisää mustekalasalaattiin.
8. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet, lisää salaattiin ja sekoita huolellisesti pohjaa myöten. Tarkista salaatin maku, lisää tarvittaessa suolaa ja etikkaa. Laita jääkaappiin marinoitumaan tunniksi.
9. Ennen tarjoilua sekoita salaattiin hienonnettua persiljaa tai korianteria. Kumoa tarjoiluvadille ja viimeistele papu-mustekalasalaatti sipulirenkailla sekä ripottelemalla päälle paprikajauhetta.

Tiesitkö? Valmiiksi kypsennettyä mustekalaa saa pakasteena. Kalatiskien kautta saa tilattua myös kokonaista raakaa mustekalaa.

Vinkki! Oikaise ja käytä tölkkipapuja! Aidoin maku syntyy kuitenkin edullisista kuivatuista pavuista, joita käytetään keitettyinä portugalilaisessa keittiössä monipuolisesti.

Viinisuositus:

Anselmo Mendes Contacto Alvarinho 2021

Alkon tuotenro: 938917

Valkoviini Portugali
18,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Paahdettu sydänsalaatti ja yrttimarinoitu burrata

time Created with Sketch.
0,5-1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

3 x herkullinen portugalilainen punaviini

08.03.2022 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Maastopalo tuhosi viinitarhan – miten kävi tuottajalle?

22.09.2021 Pilvikki Kause

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus