Reseptit

Bo SSäm ravunpyrstöistä

09.09.2022 -

time Created with Sketch.
15 min

Korealainen herkkupala valmistetaan sopivan kovasta salaatista ja ravunpyrstötäytteestä. Pinot Gris -viinin orastava makeus antaa annoksen hentoon mausteisuuteen tyylikästä pyöreyttä ja pehmeyttä.

Ainekset

2 sydänsalaattia

8 jättiravunpyrstöä, kuorittuna ja sulatettuna

suolaa ja pippuria

1 rkl oliiviöljyä

½ dl seesaminsiemeniä paahdettuna

½ dl kurpitsansiemeniä paahdettuna

2 chiliä, ohuiksi viipaloituna

8 rkl rapeaksi paahdettua sipulia

½ punttia korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa salaateista kannat pois ja irrota varovasti lehdet erilleen. Nosta lehdet tarjoiluvadille.
2. Leikkaa veitsellä ravunpyrstö ulkosyrjältä keskikohdalta melkein halki. Poista mahdollinen suoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon lusikallinen oliiviöljyä.
3. Grillaa kuumassa grillissä lähestulkoon kypsiksi ja nosta leikkuulaudalle.
4. Leikkaa pyrstöt paloiksi. Mausta paahdetulla seesamin- ja kurpitsansiemenillä.
5. Jaa pilkotut ravunpyrstöt salaatinlehtien päälle. Lisää jokaisen annoksen päälle makusi mukaan chiliviipaleita, rapeaksi paahdettua sipulia ja tuoreita korianterinlehtiä

Vinkki

Voit ostaa paahdettua sipulia myös valmiina.

Viinisuositus

Trimbach Pinot Gris Réserve 2017

Alkon tuotenro: 571257

Valkoviini Alsace
25,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat – Alsacen valkoviini ja pikkupurtavat pienelle porukalle

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Rapu rallaa! 3 x rapuviini

26.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä