Reseptit

Manteli-pekaanipähkinäleivos

07.03.2022 Resepti: Kalle Kiukainen Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Valkosuklaakinuskilla, banaanihillokkeella ja kookoskermalla kuorutettu manteli-pekaanipähkinäleivos on mehevä ja makea. Valitse viiniksi kakkua makeampi viini. Maistuvan yhdistelmän saat makeasta kuohuviinitä, italialaisesta Vin Santo -viineistä tai jopa makeasta valkoisesta portviinistä.

Ainekset

250 g voita

250 g (noin 4 dl) tomusokeria

150 g (noin 2,5 dl) mantelijauhoa

100 g (noin 1,5 dl) pekaanipähkinää murskattuna

50 g (noin 0,75 dl) vehnäjauhoja

5 kananmunaa

1 dl kookoskermaa

*

3 banaania

1 dl vettä

1 dl sitruunamehua

2 dl sokeria

1 vaniljatanko halkaistuna

*

250 g (noin 3 dl) sokeria

350 g (noin 3,5 dl) kermaa

150 g valkosuklaata

Valmistusohje

Manteli-pekaanipähkinäleivos

1. Vatkaa voi pehmeäksi yleiskoneen melaosalla
2. Lisää tomusokeri, mantelijauho, pekaanipähkinä ja vehnäjauho. Sekoita.
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita.
4. Levitä taikina kakkuvuokaan tai paista foliokipossa yksittäisinä annoksina 20–30 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
5. Tarjoile banaanihillokkeen, valkosuklaakinuskin ja kookoskerman kanssa.

Banaanihillo

1. Kuori ja leikkaa banaanit kuutioiksi.
2. Kiehauta muut ainekset kattilassa.
3. Jäähdytä ja sekoita banaanikuutiot liemeen.

Valkosuklaakinuski

1. Paahda sokeri kattilassa kullanruskeaksi.
2. Lisää kerma ja anna kiehua minuutin ajan.
3. Riko valkosuklaata kuumuutta kestävään kulhoon.
4. Kaada sokerikerma valkosuklaan päälle ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kinuski säilyy pitkään jääkaapissa.

Viinisuositus:

Tosti Asti Dolce

Alkon tuotenro: 008776

Kuohuviini Italia
11,40 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Mantelikana

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Maidoton Kanaruoka
Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton
Jälkiruoka

Lue lisää

Oliivi, rypsi vai avokado? Näin valitset öljyn käyttötarkoituksen mukaan

05.02.2021 Viinilehden toimitus