viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vihreä salaatti ja vinegretti
Reseptit

Ranskalainen vihreä salaatti & vinegretti

16.10.2023 reseptit Prisca Leclerc + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
10 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Ranskalaisen vihreän salaatin salaisuus on paksulehtinen salaattilajike ja perhereseptillä tehty hapokas vinegretti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 iso tai 2 pientä keräsalaattia

*

Vinegretti:

1 pieni banaanisalottisipuli

½ pieni valkosipulinkynsi

3 rkl laadukasta oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

2 tl dijonsinappia

¼ tl merisuolaa

mustapippuria

(sokeria)

(1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna)

Valmistusohje

1. Tee vinegretti. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi, nosta ne salaattikulhoon. Mittaa joukkoon öljy, etikka ja sinappi. Sekoita paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kastikkeen kuuluu olla hapokasta, mutta voit tarvittaessa pyöristää makua ripauksella sokeria. Viimeistele halutessasi rakuunalla.
2. Irrota salaatinlehdet kannasta käsin kiertämällä. Jos salaatti on multainen, huuhtele se ja kuivaa sitten huolellisesti salaattilingossa tai käärimällä salaatti keittiöliinaan. Jos lehdet jäävät märiksi, kastike ei tartu niihin ja salaatista tulee vetinen. Isoimmat salaatinlehdet voit repiä puoliksi.
3. Nosta salaatinlehdet kastikkeen päälle kulhoon. Kääntele salaatti huolellisesti kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Haudutetut purjot ja kaprisvinegretti

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Syksyn sävyinen Rhône – pruuvissa rhônelaiset punaviinit

17.10.2023 Antero Niemiaho, Sommelier

Samettisen pehmeä brie ja 2 x viini

10.07.2023 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä