Reseptit

Villiyrttisalaatti, hunajavinegretti ja krutongit

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen lempiruoka löytyy mökkipihalta. Villiyrttisalaattiin käytettävät raaka-aineet löytyvät nimittäin pihoilta, metsistä ja ojista. Kokeile esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, voikukkaa ja hapokasta ketunleipää. Perinteiset salaatit kelpaavat, jos aikaa ei ole hortoilulle. Lisää sekaan vaikkapa herneitä, lehtikaalia, kaupan yrttejä ja marjoja.

Ainekset

Krutongit:

vaaleaa leipää

1–2 valkosipulin kynttä

öljyä

suolaa

mausteita maun mukaan (esim. timjami, oregano, maahumala)

*

Villiyrttisalaatti:

syötäviä villiyrttejä (esim. vuohenputkea, isomaksaruohoa, voikukkaa, ketunleipää)

*

Hunajavinegretti:

2 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

1 rkl etikkaa

1 rkl sinappia (esim. Dijon, Turun sinappi tai makea sinappi)

tilkka sitruunamehua

1 salottisipuli hienonnettuna

suolaa

pippuria

Valmistusohje

1. Valmista krutongit. Hyödynnä kaapista löytynyt vaalea leipä tai käytä tuoretta. Leikkaa mieleisiksi paloiksi.
2. Paahda leipäpalat paistinpannussa runsaassa öljyssä rapeiksi.
3. Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet, suolaa ja mausteita.
4. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
5. Valmista hunajavinegretti. Sekoita raaka-aineet keskenään ja lisää lopuksi suolaa maun mukaan.
6. Kasaa villiyrttisalaatti, sekoita vinegretti ja krutongit salaatin joukkoon.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Alkuruoka
Alkuruoka

Paahdettu sydänsalaatti ja yrttimarinoitu burrata

time Created with Sketch.
0,5-1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus