Reseptit

Mansikka-melonisalaatti

11.07.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Makean mansikka-melonisalaatin juju on sitruunamehulla raikastettu vanilja-likööriliemi.

Ainekset

400 g mansikoita

400 g cantaloupe- tai hunajamelonia

*

Liemi:

1 dl vettä

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ dl sitruslikööriä

½ dl sitruunamehua

*

Mascarponevaahto:

100 g mascarponea

1 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Perkaa ja paloittele mansikat. Kuori ja kuutioi meloni.
2. Mittaa liemen vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Sekoita jäähtyneen liemen joukkoon vaniljasokeri, likööri ja sitruunamehu.
4. Kaada liemi mansikoiden ja melonipalojen päälle ja anna maustua jääkaapissa 1–4 tuntia. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.
5. Vatkaa kerma-mascarponeseos sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Tarjoa vaahto mansikka-melonisalaatin kanssa.

Viinisuositus

Abbazia Moscato Spumante Rose Dolce

Alkon tuotenro: 561497

Kuohuviini Italia
9,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

10 x kesärosee – kesän parhaat pinkit viinit

31.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x kevyt ja kulauteltava grillipunkku

25.07.2022 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Keski-Suomi tutuksi: kesämatka Suomen keskipisteeseen

04.07.2022 Teksti ja kuvat Ville Palonen