Reseptit

Varhaiskaalisalaatti ja dijon-jogurttikastike

17.06.2022 Linnea Vihonen

servings Created with Sketch.
2 annosta

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Linnea Vihosen varhaiskaalisalaatti on hänen oma kesäsuosikkinsa. Tarjoile lisäksi savustettua kalaa, kokonaisina grillattuja maisseja tai vaikkapa luonnonkalasäilykettä mustapippurilla ja yrteillä aateloituneena.

Ainekset

Varhaiskaalisalaatti:

400 g varhaiskaalia

3 rkl oliiviöljyä

½ tl sormisuolaa

10 rouhaisua rouheaa mustapippuria

2 rkl sitruunamehua

½ luomusitruunan raastettu kuori

6 kevätsipulin vihreää vartta hienonnettuna

*

Dijon-jogurttikastike:

6 rkl turkkilaista jogurttia

2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

1 ½ tl dijon-sinappia

¼ tl sormisuolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Halkaise varhaiskaali, poista kova kanta ja suikaloi.
2. Laita kulhoon varhaiskaalisuikaleet ja loput ainekset. Hiero mausteita käsin kaalisuikaleiden kanssa, kunnes ne ovat kiiltäviä ja pehmeitä.
3. Sekoita dijon-jogurttikastikkeen ainekset keskenään.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Lue lisää

Ei kesää ilman grillausta! 6 x grilliviini

23.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Keittiömestareiden mökkivinkit ja vierasvarareseptit

17.06.2022 Maria Carvajal + kuva Shutterstock