Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Riesling on moni-ilmeinen kameleontti. Viinin tyylistä riippuen se sopii myös mitä moninaisimmille ruoille. Parsakauden kunniaksi paritimme rieslingit ja niille sopivat parsareseptit. Ota haltuun Riesling-faktat ja testaa täydelliset parsa-riesling -kombot.
Alvarinho tai Albariño on keskihapokas ja kohtalaisen aromaattinen lajike Iberian niemimaalta. Moni tarha on edelleen istutettu perinteiseen pergola-tyyliin kivitolppien varaan köynnöskatokseksi.
Tässä valintamme vapun valkoviineiksi. Viinit löytyvät Alkon tilausvalikoimasta, joten muista tilata vappuvalkkarit ajoissa.
Vuosikymmenen suosituimpia viinitrendejä ovat olleet prosecco ja roseeviinit. Nyt suosikit ovat yhdistyneet roseeproseccoksi.
Kermainen, leveä, kypsän hedelmäinen ja hivenen mausteinen – sitä on tammikypsytetty chardonnay parhaimmillaan. Tämän viinityylin nimittäin kuuluu olla pikkasen pläski. Nappaa talteen neljä erinomaista tammitettua chardonnayta.
Kevään tullen kauppojen hyllyt täyttyvät vihreistä ja valkoisista parsoista. Näille upeille kevätherkuille viinin parittaminen voi joskus olla hankalaa, parsan ominaismaku nimittäin saattaa saada viinin maistumaan metalliselta. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: parsan kera tarjottavat lisukkeet muuttavat viinin ja ruoan yhdistelmän harmoniseksi ja yhteensopivaksi. Tässä muutama vinkki parsaruoille!
Suomalaisten suosikkiviini, riesling, on saanut haastajan. Sauvignon blanc -viinit nimittäin kutkuttavat ja kiinnostavat nyt entistä enemmän. Niin uuden kuin vanhankin maailman viinialueilta rantautuvat sauvignon blancit ovat täydellisiä heräävään kevääseen. Niiden tyyli on kesäisen raikas, eloisia, pirtsakan hapokas ja hyvin rehevän aromikas.
Soave-viinejä on erityylisiä ja monen laatuisia, kaikille löytyy kuitenkin maistuva ruokapari merenelävistä.
Alkosta löytyy laaja valikoima esimerkiksi Chardonnay- tai Riesling-lajikkeesta valmistettuja laadukkaita viinejä. Haluaisitko kuitenkin kokeilla vaihteeksi jotain muuta? Kurkkaa nämä persoonalliset, hieman vähemmän tunnetut ja viljellyt lajikkeet.
Makeasta sherrystä löytyi täydellinen pari pääsiäisen perinneruoalle. Katso Viinilehden viiniasiantuntijan Antti Rinta-Huumon mämmiviinisuositus!
Lammasruoat vaativat seurakseen punaviiniä. Tässä viinisuosituksemme Alkon tilausvalikoimasta pääsiäisen ruokapöytään.
Vaikka sampanjaa valmistetaan tarkoin rajatulla alueella, määrätyistä rypälelajikkeista ja jopa tuotantotavallekin on asetettu sääntöjä, on kullakin sampanjatalolla oma tyylinsä, joka vaihtelee kevyen pirteistä runsaan täyteläisiin. Taloilla on myös perussekoituksensa lisäksi toinen toistaan prameampia ja häikäisevämpiä prestiisisekoituksia. Tässä muutama valinta mielenkiintoisista samppanjoista, joissa on vaan sitä jotain.
Nyt syödään erilaisia keittoja. Kurkkaa mikä viini on hernekeiton uusi kumppani ja mikä viini sopii klassikoille, kuten siskonmakkarasopalle ja borssikeitolle.