Top-viinit

3 x vappuvalkkari – viinivinkit vapun viettoon

22.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tässä valintamme vapun valkoviineiksi. Viinit löytyvät Alkon tilausvalikoimasta, joten muista tilata vappuvalkkarit ajoissa.

Kolme valkoviiniä vapun viettoon

Vappupiknikille salaateille ja vaalealihaisille kalaruoille sekä äyriäisille

Anselmo Mendes Contacto Alvarinho 2019, Portugali, 938917, 17,98 €

Vinho Verden alueella, Alvarinho-lajikkeesta valmistetussa portugalilaisessa viinissä on raikkaan omenainen, sitruksinen, yrttinen ja kainosti persikkainen tuoksu. Siitä voi myös aistia tuntuvaa mineraalisuutta. Kuiva, tuoksun aromit toistava maku on suutuntumaltaan miellyttävän eloisa. Viinissä on herkullisia persikan kiven sävyjä. Raikas hapokkuus tuo makuun ryhtiä. Jälkimaku on jännittävällä tavalla jopa suolaisia vivahteita tarjoileva ja veden kielelle nostattava.

Punalihaisille kalaherkuille ja vaalealle lihalle

Galil Mountain Viognier 2019, Israel, 923492, 18,98 €

Israelilaiset viinit ovat hieman tuntemattomampia herkkuja. Tämän maukkaan Viognier-viinin tuoksu on hyvin aromikas. Siinä on hyvin kypsää aprikoosia, persikkaa, hunajamelonia ja makeaa mausteisuutta, myös kukkaisuutta. Kuiva, suunmyötäisen hedelmäinen maku toistaa tuoksua. Viiniä monipuolistavat nektariinin, ananaksen ja paahteisen tammen kainot vivahteet. Tasaisen pehmeä suutuntuma saa eloa kypsästä hapokkuudesta. Jälkivaikutelma on tasainen ja kukkaisen parfyyminen.

Sellaisenaan tai munkkien ja tippaleipien kaveriksi

S. Stefano Moscato d’Asti 2019, Italia, 946914, 14,11 € (0,375 l)

Moscato d’Astin kosiskelevaa aromikkuutta on vaikea vastustaa. Tuoksussa on kuivattuja hedelmiä, rusinaa, hillottua sitruunaa, makeaa mausteisuutta ja vivahteikasta kukkaisuutta. Tuoksun aromit toistava maku on makea, mutta miellyttävän eloisa ja makeudesta huolimatta sekä matala-alkoholisena hyvin kepeä. Kevyt pirskahtelevuus tuo suutuntumaan lisää raikkautta. Jälkivaikutelma on herkullinen, hieman ananakseenkin vivahtava, kukkean ja veden kielelle nostattava.

 

 

 

Vastaavia artikkeleita

Valitse täydellinen pataviini! 3 x viini pataruoalle

28.01.2021 Viinilehden toimitus

Joulupöydän viinit – mitä viiniä tarjota jouluruokien kanssa?

21.12.2020 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

5 x Suomen Turku

13.07.2020 Kalle Kirstilä + Kuvat Robert Seger