Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinilehden Viinikoulujen kevätlukukausi starttaa tammikuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen! Hyppää mukaan viinien maailmaan.
Sulfiiteista kuulee usein puhuttavan viinipäänsäryn ja säilöntäaineiden yhteydessä, mutta mitä ne oikein ovat ja miksi niitä käytetään?
Gamay-rypäleestä valmistetut uuden sadon beaujolais nouveau -viinit tulevat myyntiin aina marraskuun kolmantena torstaina.
Espanja on tunnettu laadukkaista viineistään, ja varsinkin espanjalaiset kuohuviinit ovat erityisen arvostettuja ympäri maailmaa. Erityisesti cava ja corpinnat ovat ansainneet paikkansa maailmanlaajuisessa viinikartastossa, ja ne ovat nousseet suosituiksi vaihtoehdoiksi esimerkiksi proseccon, samppanjan ja crémantin rinnalle.
Luonnostaan matala-alkoholinen ja pirskahteleva lambrusco on vahva ehdokas seuraavaksi maailmanluokan trendiksi kevyiden, kuohuvien ja kestävästi tuotettujen viinien kasvattaessa suosiotaan. Uusi tuottajasukupolvi kirkastaa lambruscon kolhittua mainetta.
Hanapakkauksia, viinikuppeja, muovipusseja ja kuitupulloja. Viini on pakattu lasipulloihin satojen vuosien ajan, mutta nykyään kaikki on toisin.
Portugalilaiset “vihreät viinit” eli vinho verdet ovat pirskahtelevia, keveitä ja hapokkaita – eli täydellisiä kumppaneita kevääseen ja kesään.
Roseeviinien parhaita puolia on niiden monimuotoisuus. Vaihtoehtoja löytyy heleän vaaleanpunaisista provencelaisista aina Uuden maailman tumman pinkkeihin pullotteisiin.
Casablancan viinintuottajia hakeutuu Chilessä uusille viljelyalueille ilmastonmuutoksen seurauksena.
Roseeviinit ovat nyt trendikkäitä, hauskoja, maukkaita, gastronomisia sekä laadukkaampia kuin koskaan. Kaikkea sitä, mitä niistä ei olisi voitu vielä parikymmentä vuotta sitten kuvitellakaan. Mutta mistä näissä viineissä oikein on kyse?
Kuohuviinit saavat kuplansa hiilidioksidista, jota muodostuu viinin käydessä. Erilaisilla valmistustavoilla on kuitenkin suuri merkitys kuohuviinin kuplien kestoon ja laatuun.
Tuhdit, tummat ja tanniiniset Nebbiolo-rypäleestä valmistetut punaviinit ovat loistavia viinejä kylmään talveen. Tässä suosikkimme.
Barolon ja barbarescon erikoismies Giorgio Rivetti muutti puolivahingossa klassikkoalueiden viinit ikiajoiksi. Energisen viinintekijän arvovaltainen julkisivu kätkee taakseen pirskahtelevan ja helposti lähestyttävän luonteen. Se maistuu La Spinettan viineissä.