Ilmastonmuutos ajaa chileläiset viinitilat uusille viinimaille

Casablancan viinintuottajia hakeutuu Chilessä uusille viljelyalueille ilmastonmuutoksen seurauksena.
9 faktaa roseeviineistä, jotka viinidiggarin on hyvä tietää

Roseeviinit ovat nyt trendikkäitä, hauskoja, maukkaita, gastronomisia sekä laadukkaampia kuin koskaan. Kaikkea sitä, mitä niistä ei olisi voitu vielä parikymmentä vuotta sitten kuvitellakaan. Mutta mistä näissä viineissä oikein on kyse?
Kuohuviinin valmistus – 4 x valmistusmenetelmä pähkinänkuoressa

Kuohuviinit saavat kuplansa hiilidioksidista, jota muodostuu viinin käydessä. Erilaisilla valmistustavoilla on kuitenkin suuri merkitys kuohuviinin kuplien kestoon ja laatuun.
Talven parhaat barolot ja barbarescot

Tuhdit, tummat ja tanniiniset Nebbiolo-rypäleestä valmistetut punaviinit ovat loistavia viinejä kylmään talveen. Tässä suosikkimme.
Giorgio Rivetti – mies barolon vallankumouksen takana

Barolon ja barbarescon erikoismies Giorgio Rivetti muutti puolivahingossa klassikkoalueiden viinit ikiajoiksi. Energisen viinintekijän arvovaltainen julkisivu kätkee taakseen pirskahtelevan ja helposti lähestyttävän luonteen. Se maistuu La Spinettan viineissä.
Punaviinien ABC – tiesitkö tämän punaviineistä?

Siitä lähtien, kun viinin värin liukeneminen rypäleiden kuorista on ymmärretty, punaviinillä on ollut vakaa asema viinimaailmassa. Täyteläisyydestä kuljetaan nyt kohti raikkautta ja klassikkoalueiden rinnalle nousee uusia kiinnostavia punaviinialueita.
Alkoholiton viini virtaa – onko alkoholittomuus viinien tulevaisuus?

Viini virtaa, mutta vain tietyissä piireissä. Nuoret aikuiset eivät enää automaattisesti parita viiniä ja ruokaa tai nauti lasillista kokkaillessa. Illanvietossakin juomaksi valikoituu useimmiten jokin muu kuin viini.
Ilman lisäaineita, kiitos! 7 x luomuviini-fakta

On yhä tärkeämpää miettiä, miten luonnon monimuotoisuus säilyy myös viininviljelyssä. Mutta tehdäänkö muutos parempaan sertifikaatein vain ilman? Kokosimme faktaa luomuviljelystä ja -viineistä.
Viinilehden Viinikoulut ovat palanneet!

Viinikoulu jatkuu Hima & Sali -ravintolassa syksyllä 2022. Tervetuloa mukaan!
Mitä mielenkiintoista tapahtuu punaviinirintamalla? Huipputuottajat vastaavat

Laadukkaita, mielenkiintoisia ja hyviä punaviinejä tulee markkinoille koko ajan enemmän. Viiniasiantuntija, MW Essi Avellan kysyi valitsemaltaan neljältä huipputuottajalta eri puolilta maailmaa kuulumisia .
Haluttu ja herkullinen Grenache – uuden sukupolven Pinot Noir

Harva lajike on nostattanut viime aikoina eurooppalaisten grenachien kaltaista innostusta.
Amforoista terästankkeihin – käymisastian merkitys viiniin

Viinin käymisastialla on suuri merkitys viinin laatuun ja tyyliin. Vaikka nykyisin viinin valmistuksessa voidaan hyödyntää uutta teknologiaa, ikivanhat menetelmät eivät ole poistuneet käytöstä kokonaan.
Viinien vuosikerrat: onko vuosikerralla väliä?

Onko vuosikerralla väliä? Kysymys nousee monen mieleen viinipulloja kaupan hyllyllä pyöritellessä tai viiniarvioita lukiessa. Yksiselitteistä vastausta on vaikea antaa.