viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Australia
Opi viineistä

Tour de Australia – matka aussiviinien saloihin

02.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Australialainen viinintuotannossa yhdistyvät maan monimuotoinen maaperä, ilmasto ja viinintekijöiden intohimo.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Australiassa viinintuotanto on vahvasti sidoksissa maan monimuotoiseen maantieteelliseen profiiliin. Barossa Valleyn täyteläiset shiraz’t, Hunter Valleyn raikkaat semillonit ja Margaret Riverin elegantit chardonnayt ja cabernet sauvignonit tarjoavat jokaiselle viininystävälle unohtumattoman matkan Australian viinimaailmaan.

Innovaatioita ja teknologiaa

Viininvalmistus Australiassa on peräisin siirtomaa-ajoista, mutta se alkoi kehittyä merkittävästi vasta 1900-luvulla. Alkuvuosina Australian viinintuotanto keskittyi enimmäkseen massatuotantoon, mutta viime vuosikymmeninä on tapahtunut siirtymä kohti laadukkaampia ja monipuolisempia viinejä. Tämä on osittain seurausta viinintuottajien lisääntyneestä keskittymisestä alueiden erityispiirteiden hyödyntämiseen sekä laatuun ja innovaatioon panostamiseen.

Australian viinintuottajat ovat tunnettuja myös teknologian hyödyntämisestä. He ovat olleet edelläkävijöitä esimerkiksi viinin säilyvyyteen ja laatutarkkailuun liittyvissä tekniikoissa. Lisäksi maassa on panostettu kestävään viininviljelyyn ja ympäristöystävällisiin tuotantomenetelmiin.

Kaiken kaikkiaan Australian viinintuotanto on kiehtova sekoitus perinteitä, innovaatiota ja intohimoa, ja se tarjoaa maailmalle laajan valikoiman laadukkaita ja monipuolisia viinejä.

Barossa Valley: täyteläisen shiraz’n synnyinpaikka

Barossa Valley on yksi Australian ikonisimmista viinialueista, joka sijaitsee Etelä-Australian sydämessä. Tämä alue on tunnettu erityisesti täyteläisistä shiraz-viineistään, jotka ovat saavuttaneet maailmanlaajuista mainetta. Barossa Valleyn kuuma ja kuiva ilmasto sekä hiekkainen maaperä luovat ihanteelliset olosuhteet Shiraz’n viljelylle. Alueella vierailevat voivat tutustua lukuisiin boutique-tiloihin ja perheomisteisiin viinitiloihin sekä nauttia upeista maisemista ja viinikokemuksista.

Hunter Valley: semillonin ja shiraz’n pääkaupunki

Hunter Valley on yksi Australian vanhimmista viinialueista, joka sijaitsee New South Walesin osavaltiossa. Alue tunnetaan erityisesti semillon-viineistään, jotka ovat raikkaita ja hapokkaita. Lisäksi Hunter Valleyssä tuotetaan myös laadukkaita shiraz-viinejä. Alueen viileä ilmasto ja savinen maaperä luovat ihanteelliset olosuhteet näiden rypälelajikkeiden viljelylle. Vierailijat voivat nauttia viinitilojen vierailuista, viininmaisteluista ja upeista maisemista.

Margaret River: chardonnayn ja cabernet sauvignonin paratiisi

Margaret River sijaitsee Länsi-Australian rannikolla ja on tunnettu eleganttien chardonnay- ja cabernet sauvignon -viiniensä laadusta. Alueen viileä meri-ilmasto ja hiekkainen maaperä tuottavat monipuolisia ja monimutkaisia viinejä, jotka ovat tasapainoisen hapokkaita ja hedelmäisiä. Margaret Riverin viinitilat tarjoavat vierailijoilleen mahdollisuuden kokea paikallisen viinikulttuurin, tutustua viinintekijöiden työhön ja nauttia upeista näkymistä viinitarhoille ja rannikolle.

Lue lisää

Australialainen pioneeri Wynns Coonawarra Estate

Kaupallinen yhteistyö

26.02.2024 Viinilehden toimitus + kuvat Wynns Coonawarra Estate

Ihanasti shiraz

Kaupallinen yhteistyö

07.12.2023 Teksti Sanna Kissakangas

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä