viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Mikä Beaujolais Nouveau
Opi viineistä

Mikä beaujolais nouveau?

05.11.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Gamay-rypäleestä valmistetut uuden sadon beaujolais nouveau -viinit tulevat myyntiin aina marraskuun kolmantena torstaina.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Beaujolais’n AOC-viinialue Ranskassa on tunnettu gamay-viineistään, varsinkin raikkaista ja kevyistä uuden sadon beaujolais nouveau -viineistään. Muutama viikko sadonkorjuun jälkeen tulevat viinit ovat helposti kulauteltavia ja ilmentävät kuluvan vuoden satoa. Ne nautitaan nuorina ja hyvin viilennettyinä. Vuonna 2021 sato jäi pieneksi hallan tuhottua Bourgognen viinialueita, eikä beaujolais nouveau -viinejä nähty lainkaan Suomen markkinoilla. Vuonna 2023 viinit saapuvat Alkon hyllyille 16.11.

Beaujolais nouveaun valmistus

Beaujolais nouveau -viinit valmistetaan hiilidioksidimenetelmällä, joka mahdollistaa viinien nopean kypsymisen. Hiilidioksidimenetelmässä rypäletertut laitetaan käymisastiaan kokonaisina. Painovoiman ansiosta alimmaiset tertut murskautuvat, ja niistä valuva mehu alkaa käydä rypäleissä olevan luonnonhiivan avulla. Käymisastiaan lisättävä hiilidioksidi vauhdittaa rypäleiden käymistä, jolloin valmistusprosessi nopeutuu.

Ruoan kanssa

Helposti juotavat nautiskeluviinit sopivat myös ruoan kanssa. Kevyet pastaruoat, pastasalaatit ja kevyet juustot sopivat raikkaan, hyvin viilennetyn punaviinin kanssa mutkattomasti.

Lue lisää

Ah, mikä natuviini! Gamay on uudessa nousussa, eikä suotta

09.10.2020 Kalle Naatula

Beaujolais nouveau -drinkki

15.11.2017 Drinkkiohje: Markus Sillanpää + Kuva Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä