Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Lasia tehdään sulattamalla hiekkaa 1 500 asteen lämpötilassa. Ja kun lasia kierrätetään, se sulatetaan uudestaan. Pullojen tekeminen on siis viininvalmistuksen kuuminta hottia.
Hyvä kysymys, johon ei ole tyhjentävää vastausta. Muistan, kuinka takavuosina puhuttiin, että non-vintage-samppanja pysyisi hyvänä korkeintaan vuoden tai pari. Säilyvyys riippuu tietysti vuosikerrattoman samppanjan laadusta, mutta väite lienee myös markkinointikikka, jolla meidät haluttiin saada ostamaan lisää?
Vapautetut orjat käyttivät antiikin Roomassa punaista suippoa villapipoa merkkinä uudesta vapaasta asemastaan. Tästä fryygialaismyssyksi kutsutusta päähineestä tuli sittemmin yleinen vapauden symboli, ja esimerkiksi Argentiinan vaakunassa ja Paraguayn lipussa näkyy pipo, jota äkkinäisempi voisi luulla tonttulakiksi. Se on kuitenkin vapausmyssy, josta Ranskan vallankumouksessa tuli suorastaan koko operaation symboli.
Yhdysvaltain sommelier-piireissä on kuohunut lokakuusta saakka, kun arvostetun The Court of Master Sommelier -järjestön piiristä paljastui laaja hyväksikäyttövyyhti. Osa sommeliereista on sitä mieltä, että järjestön maine on tahrattu pysyvästi.
Kuten todennäköisesti jokainen suomalainen tietää, vuosi 2020 on ollut ravintoloille haastava. Me ravintola-alan ihmiset voimme suhtautua tähän joko jatkamalla valittamista hamaan tulevaisuuteen tai yrittämällä hyväksyä tilanne ja keskittyä hyvään. Entä jos kokeilisimme vaihteeksi jälkimmäistä? Tässä hengessä kymmenen positiivista huomiota ravintolaelämästä myrskyn keskellä.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Totta. Jokainen kunnon kuplafiili tietää, että puolikas pullo (demi-bouteille) tai varsinkaan vajaan parin desilitran piccolo ei tuo samppanjan vivahteita parhaalla tavalla esiin. Etenkin piccoloissa juoman laatu on heikompi, sillä viini ei käy samppanjaksi pikkupulloissa, vaan ne täytetään isommista pulloista. Pienissä pulloissa samppanja tuppaa myös hapettumaan nopeammin.
Tavallaan se oli vain lasi viiniä. Huomaamatta huitaistuja viinilasillisia tulee yhden ihmiselämän aikana juotua helposti tuhansia. Ei kannattaisi, siis huitaista huomaamatta. Se, mikä päällisin puolin vaikuttaa vain tuiki tavalliselta lasilta viiniä, on aina kuitenkin monimutkaisen ja hienostuneen prosessin kautta syntynyt poikkeuksellinen luonnontuote, jolle on syytä antaa sille kuuluva arvo.
Alkoholin etämyynti nousee otsikoihin tasaisin väliajoin, ja asiasta on väännetty jo vuosia. Nyt keskustelu käy taas kuumana.
Miten Karthago, Beirutin sataman viimeaikainen räjähdys ja Mourvèdre-rypäle liittyvät toisiinsa ja onko näillä jotain tekemistä viininviljelyn kanssa?
”Alkuviinipiirejä järisyttänyt vyyhti liittyy Italian Pugliassa alkuviinejä valmistavan viinintekijä Valentina Passalacquan isää vastaan nostettuihin raskauttaviin syytteisiin, joihin kuuluu muun muassa orjatyötä muistuttavat rikosepäilyt. ”
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi ja Simon onkin shortlistattu Roederer International Wine Writing Awards 2020 -kilpailuun kolumniensa ansiosta.
”Suomen alkoholilaissa ei ole rajoitettu kuluttajien mahdollisuuksia tilata alkoholijuomia toisista jäsenmaista.” Näin totesi Suomi lausunnossaan EU:lle alkoholilain etämyynnistä vuonna 1996. Tästä huolimatta samat virkamiehet yli 20 vuotta myöhemmin väittävät EU:lle kirkkain silmin aivan muuta vaikka mikään ei ole muuttunut.