Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Jos Champagnesta pitäisi nostaa esiin kaksi tyylillistä ääripäätä, ne voisivat olla Salon ja Selosse. Toinen, terästankeissa valmistettu viiltävän hapokas blanc de blancs, vaatii helposti pari-kolme vuosikymmentä avautuakseen loistoonsa. Toisen tammitetuissa, olemukseltaan viinillisissä tarhasamppanjoissa on jo nuorella iällä runsas, aistikas ja huumaavan ihmeellinen tuoksu.
Viini on upea asia. Mutta se on myös ruokajuoma. Saku Tuominen pohdiskelee arkiviinin ja juhlaviinin merkitystä.
”Jokaisella on varmaan niitä kokemuksia, että lomamatkalla suurta ihastusta herättänyt viini ei kotona maistu ollenkaan samalta.”
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Jonkinlaisia lettuja paistetaan kaikkialla maailmassa. Muurinpohjaletut esitteli Suomen kansalle Kyllikki Virolainen puolisonsa presidentinvaalikampanjassa.
Meiltä viinin parissa työtä tekeviltä kysytään usein, mikä on paras tai hienoin viini mitä olemme maistaneet. Kysymys on monesti peitelty muoto halusta tietää se kallein viini, mutta silti aina välillä sitä pysähtyy miettimään; mitkä tosiaan ovat ne hienoimmat kumotut pullot vuosien varrelta?
Viiniä voi – ainakin puristien mielestä – valmistaa ainoastaan viiniköynnös-nimisen kasvin (Vitis vinifera) hedelmistä eli viinirypäleistä. Muilla käymistuotteilla on sitten muut nimet, ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin sellaiset käsitteet kuin marjaviini ja hedelmäviini ovat oksymoroneja eli ristiriitaisia ilmaisuja, samaan tapaan kuin ”naimisissa oleva poikamies”, ”jäätävä polte” tai ”hitaasti kiiruhtaminen”. No, kaikkia noita kolmea ilmiötä on kyllä olemassa, miksei sitten marjaviinejä ja hedelmäviinejäkin.
Hieman yli kymmenen vuotta sitten, kun olin nuori viininörtti, eräs kaiken kokenut viiniammattilainen tokaisi minulle “roseeviini on ajan tuhlausta”. Asetelma oli vanha tuttu: roseeviini on parhaimmillaankin vain laatuviinien persoonaton sivutuote. Ellet seilaa jahdin kyydissä Välimerellä aurinkoisena kesäpäivänä, niin älä turhaan kuluta makunystyröitäsi lipittämällä roseeta. Kuinka väärässä hän olikaan.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Keväthalla on tuhonnut osan Ranskan viinisadosta. Kylmää vastaan taistellaan nyt monin eri keinoin. Viinintekijä Nea Berglund kertoo kolumnissaan kuulumisia Bordeaux’sta, joka on yksi pahimmin hallasta kärsineistä alueista.
Suomalainen alkoholipolitiikka tuntuu olevan kuin suoraan Augustinuksen seksiopeista sovellettua.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.